Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, yazılı açıklamasında, "G7 ülkelerinin uluslararası hukuk kisvesi altında doğu ve güney Çin denizleri hakkında yaptığı beyanlardan şiddetli hoşnutsuzluk duyduk" ifadesini kullandı.

Pekin'in söz konusu meseleye ilişkin tutumunun kesin ve net olduğunu vurgulayan Lu, sorunları siyasi müzakereler ve doğrudan diyaloglar yoluyla çözmek istediklerini bildirdi.

"G7 ÜLKELERİN VERDİKLERİ SÖZ TUTMALI"

Lu, ihtilaflı sularda barış ve istikrarı korumak adına bölge ülkeleri ile karşılıklı iş birliğini teşvik etmek için kararlı olduklarını belirterek, G7 ülkelerinin, tarafsız olma konusunda verdikleri sözü tutmaları, bölge ülkelerinin ihtilaflı konuları çözme noktasında gösterdiği çabalara saygı duymaları gerektiğini kaydetti.

"SORUMSUZ AÇIKLAMALARA SON VERİN"

Lu, G7 ülkelerine, "Tarafsız olma noktasında verdiğiniz sözü tutarak, sorumsuz açıklamalarınıza son verin" çağrısında bulundu.

G7 ZİRVESİNDE NELER YAŞANMIŞTI?

Almanya, ABD, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve AB liderlerinin, İtalya’nın ev sahipliğinde buluştuğu G7 Liderler Zirvesi'nin dün yayımlanan sonuç bildirgesinde, "doğu ve güney Çin denizlerindeki ülkeler arasında yaşanan egemenlik ihtilafları ve bölgedeki durumdan kaygı duyulduğu" kaydedilmişti.

Kaynak: HABER7.COM