1 Eylül 1930 tarihinde Ankara 'da dünyaya gelen, bürokrat, avukat ve yazar Turgut Özakman'ın yaşama veda etti. Özakman 14 Eylül'den bu yana Ankara Güven Hastanesi'nde kalp yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu.

Türkiye 'de Özakman'ın büyük kitlelerce tanınıp sevilmesi Kurtuluş Savaşı'nı anlattığı "Şu Çılgın Türkler" adlı belgesel-romanıyla olmuştu. Kitap , haftalarca en çok satanlar listelerinin zirvesinden inmedi.

TURGUT ÖZAKMAN KİMDİR?
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra bir süre avukatlık yapan Özakman, Köln Üniversitesi Tiyatro Bilimi Enstitüsü'ne devam etti. Daha sonra Devlet Tiyatrosu'na dramaturg olarak girdi. TRT'de Merkez Program Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Devlet Tiyatroları'nda Genel Müdür Başyardımcılığı ve 1983-1987 yılları arasında Genel Müdürlük yaptı. 1988-1994 yılları arasında Radyo-Televizyon Yüksek Kurulu'nda üyelik ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Uzun yıllar Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde (DTCF Tiyatro) kadrolu öğretim görevlisi olarak çalıştı ve Dramatik Yazarlık dersleri verdi.

Üstün hizmetleri nedeniyle Anadolu Üniversitesi'nce, 2006 yılında Ege Üniversitesi'nce ve 2007 yılında, mezun olduğu ve uzun yıllar görev yaptığı Ankara Üniversitesi'nce 'fahri doktor' unvanı verilen Özakman, hayatı boyunca sayısız esere imza attı. Evli olan Özakman'ın üç çocuğu ve dört torunu vardı.

Turgut Özakman'ın vefat haberini alan ünlü isimler ise sosyal medya hesaplarından üzüntülerini paylaştı:

Ceyhun Yılmaz ‏@ceyhunyilmaz Turgut Özakman hakkın rahmetine kavuşanlardan oldu.

Balçiçek İlter @Balciceki
Turgut Özakman'ı kaybettik,Allah rahmet eylesin,evinden yayın yapmıştık, sadece yayın için oksijen tüpünü kenara bırakmış, kitabı anlatmıştı

Tuna Kiremitçi ‏@140darbe
Bi kere de kötülere bi şey olsun! Turgut Özakman da gitmiş.

Izzet Capa @izzetcapa
"Şu Çılgın Türkler "kitabının yazarı Turgut Özakman’ı kaybettik ...

Aziz Üstel @aziz_ustell
Eylül bitsin artık! Tuncel Ağabey derken Turgut Özakman'ı da kaybettik. Allah rahmet eylesin

Muharrem İNCE @vekilince
Acı haberi Niksar yolunda aldık, Turgut Özakman'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum

Armağan Çağlayan @Armagan_caglaya
"Çılgın Türk" Turgut Özakman Nur içinde uyu.....

Umut Oran @UmutOranCHP
Turgut Özakman eserleriyle Türkiye'nin hangi bedellerle nasıl kurulduğunu anlattı. O bu çağın Çılgın Türk'üydü. Rüzgara karşı koştu, kazandı