İSTANBUL

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) bağlı şekilde yayın politikası izleyerek örgütün amacına hizmet ettiği gerekçesiyle kayyum atanan Cihan Medya Dağıtım AŞ'nin de aralarında bulunduğu 7 şirketin, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilmesine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, aralarında Cihan Medya Dağıtım AŞ'nin bulunduğu 7 şirkette görevlendirilen kayyumların görevlerine son verilerek, şirketlerin TMSF'ye devrini talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında, savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Feza Gazetecilik AŞ. ve Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık AŞ.'ye avukat Sezai Şengönül, avukat Tahsin Kaplan, avukat Metin İlhan'ın yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulu oluşturmak üzere kayyum olarak atandıkları anımsatılarak, Feza Gazetecilik AŞ, Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık AŞ. ve Irmak Radyo Televizyon AŞ'ye ait tüm mal varlıklarının OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Maliye Bakanlığına devredildiği belirtildi. Bu şirketler yönünden kayyumlara yüklenen yetki ve sorumlulukların sona erdiği anlatılan hakimlik kararında, OHAL kapsamında çıkarılan ve 1 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan KHK uyarınca mevcut kayyumların tüm yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine karar verildiği aktarıldı.

Bu nedenlerle hakimlik, Cihan Medya Dağıtım AŞ, Dünya Dağıtım AŞ, Fia Prodüksiyon Radyo TV Reklam Org. İletişim Sanayi Tic. Ltd. Şti, Poyraz Matbaacılık AŞ, Seyhan Matbaacılık AŞ, Etiler Matbaacılık Yayıncılık AŞ. ve Kule Matbaacılık Yayıncılık AŞ için görevlendirilen kayyumlara ait tüm yetkilerin TMSF'ye devredilmesine hükmetti.

Muhabir: Muhammed Enes Can

Kaynak: AA