Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı beldesinde CHP milletvekili adayı Refik Eryılmaz’ın toplantı yaptığı kahvehaneye av tüfeği ile açılan ateş sonucu biri ağır 28 kişi yaralandı. Saldırının uyuşturucudan sabıkalı olduğu öne sürülen bir kişi tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. CHP Hatay İl Başkanı Mullaoğlu, olayın siyasi bir amaç taşımadığını söyledi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI ERYILMAZ’IN DA ARALARINDA OLDUĞU 28 KİŞİ YARALANDI

CHP’lilere av tüfeğiyle ateş açıldı

MEHMET ALİ SOLAK/AKIN BODUR

HATAY - Hatayın Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı beldesinde CHP 3. sıra milletvekili adayı avukat Refik Eryılmazın toplantı yaptığı kahvehaneye eski müvekkili Erdal Aslan (25) tarafından av tüfeği ile açılan ateş sonucu 1i ağır 28 kişi yaralandı. Yaralılar arasında milletvekili adayı Eryılmaz ve İl Genel Meclisi üyesi Sezgin Gümüş de bulunuyor.

Refik Eryılmazın Tekebaşı beldesinde seçim çalışması kapsamında toplantı yaptığı kahvehaneye, hırsızlık ve uyuşturucudan sabıkalı olduğu iddia edilen Erdal Aslan tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı. Aslan saldırının ardından kaçtı. Açılan ateş sonucu aralarında Eryılmazın da bulunduğu 28 kişi yaralandı. Yaralılardan CHPli Edip Okurun vücuduna isabet eden saçmanın çıkışının olmaması nedeniyle hastanede gözetim altında tutulduğu, diğer yaralıların ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiği öğrenildi.

‘Siyasi nedeni yok’

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu olayla ilgili bir açıklama yaparak saldırının siyasal bir amaç taşımadığını ve adli olay olduğunu belirtti. Eryılmaz ise Saldırının siyasi veya kişisel olmasıyla ilgili şu an bir şey söyleyemeyeceğim. Öldürme kastıyla, hedef gözetmeksizin bütün kitleyi hedef alan bir saldırıydıdiye konuştu. Hatay Valiliği’nce yapılan açıklamada CHP milletvekili adayının bahsi geçen davada maktulün avukatı olarak görev aldığı öğrenilmiştir. Bir başka ifade ile olayın siyasi bir yönünün olmadığı, kişisel husumetten kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Şahsın takip ve yakalanması çalışmaları devam etmektedir denildi.



Cumhuriyet