Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Bundan sonra Türkçe Olimpiyatları’nı yapamazlar. O iş bitti” sözleri üzerine CHP İstanbul heyeti Mustafa Sarıgül’den Cemaat’i sahiplenen açıklamalar geldi. CNN Türk’te “Hafta Sonu Keyfi” programına konuk olan Sarıgül, Başbakan Erdoğan’ın daha önce Arena Stadı’nda Fethullah Gülen’i Türkiye’ye çağırdığı sözlerini hatırlattı. Sarıgül, “Türkçe Olimpiyatları artık yapılmayacak mı?” sorusuna da “Daha görkemli bir şekilde kutlanacak” diyerek yanıt verdi.

Cemaat’i Atatürkçü yaptı

Olimpiyatların organizasyonu için Cemaat’e yardımcı olacağını ifade eden Sarıgül şunları söyledi: “Ben değil Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı 109 ülkeden ayrı olarak İstanbul’a gelen, yurttaşlara oradan Türkçe konuşarak, ayyıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, İstiklal Marşı’mızın okunduğu Atatürk’ün resimlerinin bulunduğu okullara destek vermekle mükelleftir ve ben elimden gelen desteği yaparım.” Sargül Cemaat’e vereceği desteği Twitter hesabından paylaştığı mesajla da ilan etti.

Gezi’de yok, Olimpiyatlar’da var

Sarıgül geçen Mayıs ayı sonunda başlayan11. Türkçe Olimpiyatları’na da katılmış ve burada yaptığı açıklamada “Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yapması gereken bir oluşumu gönüllüler ordusu yapmış vaziyette. Olimpiyatlar’da bulunmaktan, bu düşünceyi hayata geçiren herkesten Allah razı olsun diyorum” demişti. Olimpiyatlar’a giden Sarıgül’ün aynı tarihlerde devam eden Haziran Ayaklanması eylemlerine hiç katılmaması ise tepki çekmişti.