Av. Tülay Ateş'in Facebook Paylaşımı ;

Avukat Tülay Ateş; "CHP’Lİ BİR BELEDİYE , “BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ PARKI” AÇAMAZ.  SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANINI PROTESTO EDİYORUM." dedi.

Ateş Facebbok sayfasında protestosu'nu şu sözlerle açıkladı;

"Silivri Belediye Başkanı CHP’li Özcan Işıklar ve CHP’li Belediye Meclis üyeleri; Silivri Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın isteği doğrultusunda, ilçedeki bir parka Bağbuğ Alparslan Türkeş adını vermişlerdir.
Daha ilginç olanı şu: Parkın ve hatıra anıtının açılışı 2 Nisan 2016 günü Ülkücülerin katılımıyla yapılmış, ancak bu adın verilmesine ilişkin karar, Belediye Meclisi’nin 6 MAYIS 2016 günü yapılan toplantısında alınmıştır.
Bu ülkenin solcuları, devrimcileri, demokratları, aydınları, emekçileri, özgür ve bağımsız Türkiye isterken, “ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen” derken karşılarında, devletin güvenlik güçlerinin yanında MHP’li ülkücü komandolarla şeriatçı, aşırı dincileri de bulmuşlardır.
16 Mart İstanbul Üniversitesi Katliamı, Bahçelievler Katliamı, Malatya, Maraş, Çorum olayları gibi pek çok katliam ve saldırıda yüzlerce canımız, yoldaşımız, hocalarımız, aydınımız, devrimci kardeşlerimiz, ülkücü komando-faşist katillerce katledilmiştir! O günlerin MHP Genel Başkanı ve Başbuğu olan Alparslan Türkeş’in bu katliamlardan habersiz olması düşünülemez.
Tüzüğünde; “Başta kurtuluş savaşımız olmak üzere, özgürlük hareketlerinden emek mücadelesinden ve evrensel dayanışmadan kaynağını alan sosyal demokrasinin, insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlük, eşitlik, dayanışma, barışçı ve adil bir dünya, emeğin yüceliği vb kavramlara dayanan, bu değerleri gerçekleştirmeyi hedefleyen ÇAĞDAŞ DEMOKRATİK SOL BİR PARTİDİR” diye yazan CHP’nin söz konusu ilkelerinin, Alparslan Türkeş neresine düşmektedir ki CHP’li bir Belediye Başkanı çıkıp, parka onun adını veriyor?
Toplumsal barış geçmişte yaşanan ölümleri, acıları, zulümleri görmezden gelerek, unutularak sağlanmaz.
Ne acıdır ki, Türkeş adının parka verilmesi kararı, 6 Mayıs gününe rastlıyor!
Bilindiği gibi 6 Mayıs, bugün hâlâ toplumun vicdanını sızlatan bir cinayetin; Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının infaz günüdür! Bu rastlantı bile tek başına, Özcan Işıklar ve Belediye Meclis üyelerine duyduğumuz tepki ve öfkeyi artırmıştır!
Partimizin yetkili kurullarını, sol bir partinin ilkelerine ters davranışlarda bulunan Belediye Başkan ve Meclis üyeleriyle ilgili tüzük yaptırımlarını uygulamaya çağırıyor; bu kusurlu davranışı pervasızca sergileyen Başkanı ve Meclis üyelerini kamuoyu önünde kınıyor, protesto ediyoruz!"

adaletbiz.com