CHP Ankara Kadın Kolları Kongresi'nde gerginlik yaşandı. Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu kürsüye çıkarak konuşma yapmak istedi ancak Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkecioğlu Dönmez buna izin vermedi.

AYLİN NAZLIAKA GERİLİMİ

Divan başkanlığını CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın yaptığı, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilen kongre, eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkecioğlu Dönmez arasında yaşanan tartışma ile başladı.

Kongrenin belirlenen saatte başlamaması ve iki saatlik gecikme yaşanmasının gerekçesini açıklayan Dönmez, "Ortak kararımızla divan başkanlığı adayı Aylin Nazlıaka. O, şu anda gelmek üzere, geldiğinde başlayacağız. Kimse ne zaman başlayacağımıza müdahale etmesin" dedi.

Dönmez'in sözlerine tepki gösteren Eminağaoğlu, kürsüye çıkarak konuşma yapmak istedi.

"KONUŞMA HAKKINIZ YOK"

Dönmez, "Siz kürsüye çıkamazsınız. Konuşma hakkınız yok. Konuşma hakkı olmayan, delege olmayan kimse kürsüye çıkamaz. Bu çok sevimsiz bir durum" diyerek Eminağaoğlu'nun talebini geri çevirdi.

"BURASI KADIN KOLLARI KONGRESİ"

Salonda bulunan bazı partililerin Eminağaoğlu'na destek vererek,"Sıradan bir insan değil bu insan. Herkesin konuşma hakkı olmalı" tepkisini dile getirmesi üzerine Dönmez, "Burası kadın kolları kongresi. Yüksek Seçim Kurulu ile veya başka bir şeyle alakası yok. Lütfen aşağı iner misiniz?" dedi.

KÜRSÜDEN İNDİRİLDİ

Yaşanan tartışmaların ardından konuşma yapmasına izin verilmeden kürsüden indirilen Eminağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adaletsizliğe karşı tepki gösterdiğini ifade etti.

"Saat 10.00'da başlayacak toplantı, divan başkanı seçileceği söylenen Ankara milletvekili gelmediği için, o geldiği anda başlatılıyor" diyen Eminağaoğlu, şunları söyledi:

"Bu demektir ki, divan başkanlığı seçimi daha o gelmeden yapılmış. 'Divan başkanının kim olacağı önceden belli' diye bir şey söz konusu olmaz. Divan başkanlığı üzerinde mutabakata varılan kişi ya buraya saygısından dolayı zamanında gelir ya da seçilmeden 'ben divan başkanıyım' diyemez. Bu, partiye yapılan bir saygısızlıktır. Burada ilan edilen saatte kongre açılır. Divan başkanının kim olduğuna seçim yapılmadan karar verilmez. Onun için seçim gerekir."

ADNAN KESKİN DE TEPKİ GÖSTERDİ

Gerginliğin ardından yeniden kürsüye çıkan Dönmez, kota ve bütçe sıkıntıları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Dönmez, ortak bir karar aldıklarını açıklayarak, divan başkanlığını CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın yapacağını belirtti. Nazlıaka'nın divana oturmasının ardından kongre açıldı.

Kongrede konuşma yapan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ise Eminağaoğlu'nun konuşma yapma talebine destek verenlere, "Bu kongreyle hiç ilgili olmayan bir arkadaş çıkıp bizim kadınlarımıza çeki düzen vermeye çalıştı. CHP kadınlarına hiç kimse çekidüzen veremez. Bu arkadaş iki gün önce Disiplin Kurulu'na bizzat Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiden ihraç edilmesiyle ilgili bir önerge verdi. Onu mu savunuyorsunuz?" diye seslendi.

Ankara Kadın Kolları İl Başkanlığı için 4 adayın başvuru yaptığının açıklanmasının ardından kürsüye çıkan adaylardan İnci Amiklioğlu, seçilecek kişinin önceden belirlendiğini ve seçimin adaletsiz olduğunu savunarak adaylıktan çekildiğini söyledi. Seçimde Ankara Kadın Kolları Başkanlığı için Ferhan Özkara, Türkan Tan ve Aynur Arslan yarıştı.

Kaynak: HABER7.COM