İSTANBUL

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve bazı milletvekilleri, silahla yaralanan CHP Maltepe Gençlik Kolları üyesi M.D'yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Altay, Canpolat ile CHP İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Onursal Adıgüzel, M.D'nin tedavisinin sürdüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

İl Başkanı Canpolat, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, referandumla ilgili 959 mahallede "hayır" kampanyası yürüttüklerini belirterek, kampanya afişi asan gençlik kolları üyelerinin önlerinin kesildiğini ve silahla ateş açılması sonucu bir kişinin ağır yaralandığını söyledi.

Bir soru üzerine, saldırının, afiş asılmasına yönelik gerçekleştirildiğini öne süren Canpolat, konunun araştırılması için CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'in görevlendirildiğini açıkladı. Canpolat, "Bunu yapanların derhal yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz." dedi.

"Sadece düzenlenecek panelle ilgili afiş yapıştırıyordu"

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, referandum çalışmaları kapsamında Anadolu ve Trakya turuna başladı.

Tekin, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Zonguldak ziyareti öncesinde Suadiye'deki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, CHP Gençlik Kolları üyesi M.D'nin uğradığı saldırıya ilişkin "Sadece düzenlenecek panelle ilgili afiş yapıştırıyordu. Umut ederim ki bu tatsızlıklar tekrar yaşanmaz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ali Cevahir Aktürk,Alptekin Soykan,Muhammed Gencebay Gür

Kaynak: AA