11.Kalkınma Planı'nı değerlendiren Öztrak, "2013 yılında kişi başına düşen gelir 12 bin 480 dolardı. Şimdi plan ne diyor? 10 yıl sonra 12 bin 484 dolar olacak diyor. Yani 4 dolar artış var. 10 yıl boşa kürek çekmişiz." dedi.

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı

-Öztrak'ın açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Başbakanken vaadettiğinin yarısını tek adam olarak zar zor verebilecek.

-İyimser hedefler tutarsa Türkiye 2023'te Dünya'nın en büyük ekonomileri liginde 17.sırada kalacak. Neye göre kalacak? Meclis'ten çıkmadan kadük olacağı belli olan plana göre.

-Böyle giderse ülkemiz uzun yıllar sonra dünyanın en büyük yirmi ekonomisi liginden düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.

-(Erdoğan'ın muhalefetle görüşebiliriz açıklaması) İktidar eğer samimiyse biz görüşlerimizi zaten açıklıyoruz açıklamaya da devam ederiz.

-Erdoğan, kendi milletvekilleriyle görüşürken faizleri düşürmedi o yüzden görevden aldık dedi. Kendisini uyarmışlar, piyasalar alınıyor böyle demeyin demiş. Ondan sonra 'iletişimi zayıftı' falan dediler.

-Ekonomi yönetiminin vebali Merkez Bankası başkanına bırakılmaya çalışılıyor. Millet buna kanmaz.

-(Yeni Parti sorusu) Ümmeti bölme laflarına bakılacak olursa öyle anlaşılıyor ki bu işten çok korkmuş. Milleti bölmeyi bırakın işler ümmeti bölme noktasına gitmiş.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/1480355/CHP_den_carpici_Kalkinma_Plani_yorumu