ANKARA

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yarın başlayacak 35. Olağan Kurultay hazırlıkları sürüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kurultayın yapılacağı Ankara Spor Salonu'ndaki çalışmaların gece boyu süreceği ve salonun yarın sabaha hazır hale getirileceği belirtildi.

Bu arada kurultay için Ankara'ya gelen kurultay delegeleri, hem delege kartlarını almak, hem de görüş alışverişinde bulunmak üzere Söğütözü'nde bulunan parti genel merkezinde yoğunluk yaşanmasına neden oluyor.

Yarın saat 10.00'da başlayacak 35. Olağan Kurultay'ın ilk gününde genel başkanlık seçimi yapılacak. Bugün genel merkezde yapılan toplantı sonucunda alınan kararla, tüzükte yapılacak 3 maddelik bir değişiklik, yarın delegenin onayına sunulacak.

Buna göre, milletvekili seçimlerinde 'kontenjan aday' uygulaması bir dönemle sınırlandırılacak. Bir aday, iki dönem üst üste kontenjandan yararlanamayacak.

Bir diğer değişikliğe göre de seçimlerin bir yasama yılı dolmadan yenilenmesi durumunda, milletvekili adayları ön seçim şartı uygulanmadan, merkez yoklamasıyla belirlenebilecek.

CHP'nin tüzükte yapmayı düşündüğü diğer bir değişiklik ise Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliklerinin yapısına yönelik. Değişikliğe göre, Genel Başkan MYK'ya atayacağı kişi sayısına kendisi karar verecek. Mevcut tüzüğe göre CHP MYK'sı 17 kişiden oluşuyor. Değişikliğin onaylanması durumunda tüzükteki 'MYK 17 kişiden oluşur' ifadesi, 'MYK bir genel sekreter ve genel başkan yardımcılarından oluşur' şeklinde değişecek.

Kaynak: AA