AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, bugüne kadar 34'ü olağan, 18'i de olağanüstü olmak üzere 52 kurultay gerçekleştiren CHP'de, 35. Olağan Kurultay için hazırlıklar tamamlandı.

Genel seçimler nedeniyle ertelenen kongrelerini 940 ilçe ve 81 ilde tamamlayan CHP'de, İstanbul'da Cemal Canpolat, İzmir'de eski Parti Meclisi (PM) üyesi Alaattin Yüksel, Ankara'da da mevcut başkan Adnan Keskin il başkanlığına seçildi.

Kongrelerde, genel başkan ve PM üyelerini seçecek bin 100 kurultay delegesi belirlendi. Genel başkanlığa adaylık için 120 delegenin imzası gerekiyor. Mevcut delege yapısı dolayısıyla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip çıkması düşük bir ihtimal olarak değerlendiriliyor ancak genel başkanlık yarışında, CHP izmir Milletvekili Mustafa Balbay, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile eski CHP Milletvekili Umut Oran'ın da isimleri geçiyor.

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun, 16-17 Ocak'ta Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kurultay için çalışmalarını büyük ölçüde tamamladığı belirtiliyor.

Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve PM listesi üzerinde çalışan Kılıçdaroğlu'nun, önemli değişikliklere imza atacağı ifade ediliyor. Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun, 10 isim hariç 60 kişilik PM'nin tamamını değiştirmeyi düşündüğü konuşuluyor.

Daha dinamik örgüt yapısı

Kılıçdaroğlu'nun daha dinamik bir örgüt yapısı oluşturmak üzere çalışmaların yoğunlaştırdığı belirtiliyor.

2018'e kadar bir seçim görülmemesi nedeniyle, tüm ağırlığını örgütlere vermeyi planlayan Kılıçdaroğlu'nun, hem yerel hem de genel seçimlere iddialı bir örgüt yapısıyla girmeyi hedeflediği ifade ediliyor. CHP'nin 'daha aktif' bir yapıya kavuşturulması amacıyla tüzük ve program değişikliğine gidilmesi de öngörülüyor.

Gelecek yıl içinde yapılması öngörülen bir 'tüzük kurultayı' ile CHP Tüzüğü'nün kapsamlı bir şekilde ele alınacağı kaydediliyor.

CHP'de tüzük kurultayının ardından bir de program kurultayının toplanması planlanıyor.Bu arada, kuruluşundan bugüne 11 kez büyük kurultay gerçekleştiren CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı da partinin 35. Olağan Kurultayı'nın ardından yeni genel başkanını seçecek.

Kaynak: AA