İskenderun M Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin yaptığı led aydınlatma sistemleri, talep üzerine, Türkiye'nin 81 ilinden kamu kurum ve kuruluşları, iş yerleri ve evlere gönderiliyor.

Cezaevi bünyesindeki led atölyesinde hem meslek öğrenen hem de zamanlarını değerlendiren hükümlüler, siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

Hükümlüler, yaptıkları 10 ayrı aydınlatma sistemini, başta askeri birlikler, adliye sarayları, cezaevleri ve hastaneler olmak üzere talep gelen kurumlar, özel iş yerleri ve evlere gönderiyor.

İnfaz koruma memuru, elektrik elektronik mühendisi Kadir Sakınmaz, ''Atölye sayesinde hükümlülerin eğitim ve iyileştirme çalışmalarına katkı sağlıyoruz. Günde 50 ila 100 aydınlatma sistemi üretiyoruz. Ağırlıkla sokak lambası ve projektör olan 10 farklı aydınlatma sistemini, adliyeler, askeri birlikler ve cezaevleri başta olmak üzere hastaneler, özel iş yerleri ve evlere gönderiyoruz. Türkiye'de cezaevi olarak led lambaları sadece biz üretiyoruz. Türkiye'nin 81 iline hem aydınlatma sistemleri satıyoruz hem de hükümlülerle bu ürünleri montaja gidiyoruz.'' dedi.

Kaynak: AA