Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı tarafından işletilen vitamin büfenin açılışını, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başmüfettişi Süleyman Hakan Atalay, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, proje sorumluları Başsavcı Vekili Adnan Tabar ile Antalya Cezaevi Müdürü Mehmet Özer yaptı. Portakal, limon, greyfurt ve nar başta olmak üzere taze sıkılmış meyve sularının satıldığı vitamin büfede normal hayatlarında da büfe işletmeciliği yapan iki hükümlü ve bir infaz koruma memuru çalışıyor.

HURDALIĞA ATILACAKTI

Projenin mimarlarından Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Tabar, bir ilki hayata geçirerek hep mahkum taşıdıkları ring araçlarında artık 'vitamin' taşımaya başladıklarını söyledi. Vitamin büfe olarak kullanılan aracın 2002 model bir otobüs olduğunu kaydeden Tabar, aracın mahkumların sevk edilmesinde kullanıldığını hatırlattı. Ring aracının ekonomik ömrünü doldurduğunu ve hurdaya ayrılması gerektiğini aktaran Tabar, 'Biz aracı hurdalığa atmak yerine bu şekilde değerlendirdik. Hükümlüleri çalıştırıyoruz ve onların da iş gücüne katkı sağlamaları için böyle bir fikir ortaya koyduk' dedi.

TAZE SIKILMIŞ MEYVE SUYU

'Bu araç kullanıldığı süre boyunca hep mahkum taşıdı ama artık vitamin taşıyacak' diyen Tabar, 'Bildiğimiz kadarıyla Türkiye'de ilk defa mahkum taşıyan bir ring aracı bu şekilde değerlendiriliyor. Bölgemizde portakal, nar ve greyfurt yetiştiriliyor. Bu da bize avantaj oldu. Yıllarca mahkum taşıyan araç, artık bu şekilde kullanılacak' diye konuştu.

2 MAHKUM, 1 İNFAZ KORUMA MEMURU ÇALIŞIYOR

Büfede açık cezaevinden 2 mahkum ve bir infaz koruma memurunun çalıştığını kaydeden Adnan Tabar, talebe göre bu sayıyı artırmayı düşündüklerini söyledi. Başsavcı Vekili Tabar, barda çalışan mahkumların normal hayatlarında da büfe işletmeciliği yaptığını vurguladı.

Açılışın ardından Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Başsavcı Vekili Adnan Tabar, adliye memurları ile vatandaşlara meyve suyu ikramında bulunuldu.

Kaynak: DHA