Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sakarya'da yaptığı açıklamada, "Verdiğimiz her kararda çevreyi ve doğayı koruyacak adımları aymaya gayret gösterdik. Sapanca Gölü kıyısında yerleşim alanları TEM ve E-5 yanında olması sebebiyle gürültü bariyeri projesi yapacağız. " dedi. 

Salda Gölü'ne millet bahçesi yapılmasına ilişkin konuşan Kurum, bölgedeki kaçak yapıları yıktıklarını ve yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi. Kurum, "Yapacağımız her projede doğayı, çevreyi nasıl koruruz, gelecek nesillere nasıl aktarırız diye düşünüyoruz. Salda Gölü ziyaretimizde vatandaşlarımızın alana ilişkin şikâyetleri ile karşılaştık. Günlük ihtiyaçlarını giderecekleri alanların olmadığı tespitini yaptık. Şu an itibariyle bu alana hiçbir şekilde araçlar giremiyor. 295 kilometrelik alanı özel çevre koruma bölgesi ilan ettik. Bina yapamazsınız, asfalt dökemezsiniz. Beton dökülmesine izin vermeyeceğiz. Kaçak yapıları yıktık, yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Millet bahçesi projesi içinde vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını giderebileceği duş alanları, tuvaletleri dışında bir şey yapmayacağız. Salda Gölü için hassasiyeti olan herkese teşekkür ederim" ifadesini kullandı. 

Kurum'un açıklaması şöyle: 

Manisa'da 23 Nisan dolu dolu geçti Manisa'da 23 Nisan dolu dolu geçti

"Hem Ayder hem de Uzungöl'ü koruyacak, kaçak yapıların yıkılması ve doğanın korunması için projelerimiz olacak. Ülkemizde korunması gereken ne kadar alan varsa korumaya alacağız, ihya edeceğiz.

Geçtiğimiz ay itibari ile Karadeniz'de iklim değişikliği ile mücadele için 10 maddelik eylem planımızı paylaştık. Bugün gideceğimiz projeler çerçevesinde Karasu'yu ziyaret edeceğiz. Can ve mali güvenliği riski olmayan yerlere vatandaşlarımızı yerleştireceğiz. Dere güzergahı üzerindeki yapılaşmayı uygun alanlara taşıyacağız. Mezarlarımızın da uygun şartlarda taşınması gerekiyorsa taşımasını yapıyor olacağız"

Kaynak T24