CEVAP ve DÜZELTME METNİ

Hürriyet gazatesinin 25/08/2019 tarihli nüshasında Tema kavgası başlığı ile ve ayrıca hürriyet.com.tr haber sitesinde ve “..paraları aldılar,velilere okulu kapattık kapattık diye mesaj attılar…” haber başlığı içeriğinde yer almak sureti ile ve yine hürriyet haber referans gösterilerek başka internet sitelerinde de yayınlanan  gerçekleri yansıtmayan eksik ve yanlış haber ile ilgili olarak müvekkillerin itibarına, maddi-manevi haklarına ve tüzel ve gerçek kişilik haklarına yapılmış bulunan saldırıya cevap ve düzeltme hakkımızın kullanılması gerekli olmuştur.

Anılan haber içeriğinden ve bütününden çıkan sonuç; müvekkil şirketin ve ortakları olan Murat H. Polat ve Ertuğrul Ş. Amasyalı’nın hakkı olmadığı bir markayı üstelik haksız çıkar elde etmek amacıyla ve hukuka aykırı olarak kullanmış olduğudur. Oysa gerçek bu değildir. Tema Eğitim Kurumları  Ltd.Şti. ünvanlı müvekkil şirket eğitim işleri ile iştigal etmek üzere  2013 yılında kurulmuş ticaret siciline kayıtlı olan ve kurulduğu günden bu yana faaliyet gösteren yasal ve itibarlı bir şirkettir. Bunun yanı sıra habere konu edilen ve sadece Tema ibaresinden sözedilen dava konusu markanın doğrusu “temakids” olup marka ülkemizde marka tescili konusunda tek resmi yetkili kurum olan Türk Patent Marka Kurumu nezdinde 2014 yılından beri müvekkil şirket adına tescilli olan markalardan biridir. Haberi üreten Jale Özgentürk’ün haber içeriğinde Tema Vakfı’ndan aldığı bilgilerden sözetmesinden anlaşıldığı üzere vakıfla iletişime geçtiği açıktır. Doğru,gerçek, eşit ve objektif haber üretme anlayışı ile müvekkil şirket ile de iletişime geçilse idi müvekkile dava öncesi herhangi bir ihtar gönderilmediği bilgisi ile yukarıdaki bilgilere rahatlıkla ulaşılabileceği gibi gerek ticaret sicili gerekse TPMK kayıtları herkese açık olduğundan bir gazeteci olan Jale Özgentürk’ün de basitçe bu bilgilere ulaşması mümkündü. Ancak haber bütününe bakıldığında vakıfla ilgili başkaca bilgilerinde harmanlanarak verilen haberin amacının doğrudan müvekkili haksız bir konumda göstermek olduğu ne yazık ki açıktır.

Üstelik bununla da kalınmayıp

 “BİR ÖZEL OKUL MAĞDURİYETİ DAHA HALKALI VE KURTKÖY’DEN”

başlığı ile devam edilerek müvekkiller ile ilgisi olmayan ancak eğitimle bağlantılı ve kapanan okullardan söz eder şekilde habere devam edilmiştir. Müvekkilleri suçlayıcı ve zan altında bırakmaya yönelik bu haberler karşısında kayıtsız kalınması beklenemez.

Yukarıdaki Tema ve okul haberinin bu şekilde devam etmesi tam anlamıyla olumsuz bir algı pompalaması, itibarsızlaştırmaya yönelik manüpilasyon ve subliminal mesaj içerikli olmuştur. Tam da okulların açılmasına yakın bir dönemde yapılmış bulunan bu haber sonrası müvekkillerin karşılaştığı tepkiler bu olguların yansımasının sonuçlarından sadece bazılarıdır.  

Her türlü hukuki ve ceazi haklarımız saklı kalarak cevap ve düzeltme hakkımızı kullanmak sureti ile gerçekleri kamuoyunun bilgisine sunarız.

‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor

Tema Okulları Eğitim Ltd. Şti. ve Murat H.Polat ve Ertuğrul Ş. Amasyalı

Vekili

Avukat Mualla Öztürk