İSTANBUL

"Çerkez Cengiz" olarak bilinen ve ruhsatsız silah taşıdığı yönünde ihbarda bulunulması üzerine hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Ataşehir'de gözaltına alınan Cengiz Şıklaroğlu, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Ataşehir'deki ikametinde gözaltına alınmasının ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen Şıklaroğlu, burada nöbetçi savcıya ifade verdi.

Savcılık, ifadesi alınmasının ardından Şıklaroğlu'nu, tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Şıklaroğlu'nun savcılık ifadesinde, geçmiş tarihlerde cezaevine girerken basına bir açıklama yaptığını belirterek, "Bu açıklamamda 'bu ülkenin mafyaya ihtiyacı yok, bilim insanlarına, gerçek iş adamlarına, gerçek siyasetçilere ihtiyacı var. Kardeşlerim okuyun birbirinize sahip çıkın' şeklinde bir cümle kurmuştum. Bu cümlemden dolayı mafya tarzı insanlardan sürekli tehdit almaktayım. Bundan dolayı kendimi korumak amacıyla annemlerin evinde bulunan eski paslanmış vaziyette dededen kalma bir adet tabancayı ve yanında bulunan poşet içerisindeki mermileri alarak kendi evime getirdim. Bu aramada ele geçirilen tabanca ve fişekler bana aittir." şeklinde beyanda bulunduğu öğrenildi.

Nöbetçi Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Şıklaroğlu'nun "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son günlerde kendisini yazılı ve görsel medyada suç örgütü lideri gibi tanıtıp, toplum üzerinde algı yaratarak korku salmaya çalışan ve hakkında ruhsatsız silah taşıdığı yönünde ihbar bulunan Şıklaroğlu'nun, Ataşehir'deki ikametinde yakalandığı belirtilmişti.

Şüphelinin evinde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği ile çeşitli çap ve markalarda 193 fişek ele geçirildiği kaydedilmişti.

Muhabir: Filiz Kınık

Kaynak: AA