BirGün/Ankara

Yargıdan gelen iptal kararlarına karşın Cengiz Holding’in bakır ve altın madenciliği yapmakta direttiği Artvin Cerattepe’de, sekiz aydır nöbet tutan halk bir defa daha çalışmaları önledi.
21 Haziran 2015’ten bu yana, yargı kararlarına karşın bölgede bakır ve altın madenciliği yapılmasına ilişkin ön çalışmaları engellemek için nöbet tutan Artvinliler, önceki gün bölgeyi kaplayan yoğun kara karşın devlet memurları ve özel şirket çalışanı mühendislerin yer tespiti için başka bir yoldan gizlice Cerattepe bölgesine gittiğini öğrenince yollara düştü.

İKİ STLİK YÜRÜYÜŞ
Yolların araç trafiğine kapalı olmasından dolayı yaklaşık iki saatlik bir yürüyüşün ardından bakır ve altın arama faaliyetlerinin yapılması planlanan alana varan 200’e yakın yurttaş, karşılarında Artvin Orman Bölge Müdürü Sedat Ecevit, sivil giyimli jandarmalar ve ÇED Mühendislik firmasına bağlı mühendisleri buldu. Yer tespiti çalışması yapan grup, bölgedeki hava şartları ve halkın tepkisi üzerine yer tespiti yapılamadığına ilişkin tutanak tutarak alandan ayrılmak zorunda kaldı.

‘CENGİZ İÇİN SEFERBERLER'
Yer tespiti talimatının Valilik tarafından verildiğini öğrenen Artvinliler, bir süre sonra Valilik binası önünde toplandı.
Yurttaşlar Vali ile Orman Bölge Müdürü’nü istifaya çağırırken, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan şu açıklamayı yaptı: “Orman Bölge Müdürü, jandarma ve mühendislerden oluşan heyet, şirkete yer tespiti yapmak istedi. Bizler de emri kimden aldıklarını sorduk. Orman Bölge Müdürü yoğun ısrarlarımız sonrası emri Vali’den aldığını söyledi. Kışın kapalı köy yollarını açmayanlar Cengiz Holding’in madeni için seferber oldu.”

Kaynak: Birgun.net