Ekonomist Dergisi CEO’lara 11 soruyu kapsayan Gezi Parkı Anketi düzenledi. 530 kişiden oluşan CEO kulüp üyelerinden 137’i bu ankete cevap verdi.   Ekonomist Dergisi cevap verme  oranı beklentilerin üzerinde olduğunu kaydetti.

Gezi Parkı ile ilgili herkes konuştu ama en az görüş iş dünyasından geldi. Ekonomist, araştırma projeksiyonunu bu kesime tuttu ve oldukça çarpıcı sonuçlara ulaştı. Ekonomist ve Capital'in oluşturduğu CEO Club platformu üyeleri arasında yaptığımız anketten çıkan en çarpıcı sonuç, eylemci gençler gibi CEO'ların da Gezi Pankı'nda Topçu Kışlası'na karşı çıkması oldu. Hükümetin bu krizi yönetmedeki yeterliliğine 10 üzerinden 1 veren CEO'lar, olayları tırmandıran faktörlerin başına Başbakan'ın üslubunu koyuyor. CEO'lar son gelişmelerin ekonominin performansına olumsuz yansıyacağını ve şirket değerlerini düşüreceğini öngörüyor.

CEO’lar “SIFIRCI HOCA” çıktı.

Çinliler Kriz Karşısında Ne yapar?

Bir kriz karşısında kişilerden şirket yöneticilerine ailelerden devlet yönetimine kadar her kesimin farklı bir kriz algısı ve buna karşı aldığı önlemler vardır. Kriz ile ilgili en çarpıcı algının Çinliler ’de olduğu bilinir.

TÜRKLER KRİZ KARŞISINDA NE YAPAR?

Tabii her toplumu genlerinde kriz ve kriz algısı farklı olabilir. Herhalde bizim genlerimizde krzi, çatışma ile eş anlamlı bir şekil alıyor. Çünkü bir kriz karşısında taraflar kim ve nerede olursa olsun bir adım geri çekilmek, o taraflara nedense ağır geliyor. “ dik durmak” işte böyle bir şey olsa gerek.

HÜKÜMET’E “OTUR YERİE, BİR”

Hükümet’in kriz yönetimine 10 üzerinden not vermelerini istediğimiz CEO’ların her biri adeta birer “Sıfırcı Hoca” çıktı.

Ankete yanıt veren CEO’ların yüzde 92’si Hükümet’in bu krizi yönetim şekline 10 üzerinden 5 bile vermedi.   Hatta çok büyük bir bölümü, yüzde 53.1 ile hükümetin kriz notunu 1 olarak yazdı. Hükümete bu yönetim için 2 notu verenlerin oranı ise yüzde15.3’tü. 3 diyenler yüzde 19.4’u bulurken 5 ve 7 notunu verenlerin oranı sadece yüzde 8’de kaldı.





Ekonomist