RTÜK’ün İnternet yayınlarının denetlenmesini öngören ve bu haliyle “sansür” olarak yorumlanan önergeye bir tepki de aynı zamanda yapımcı ve yönetmen Cem Yılmazdan geldi.

Yılmaz, sigara ve alkol görüntüsüyle yasağa karşı bir video paylaştı.

Sosyal medya hesabı Instagram'dan sigara ve alkol kullandığı anların videosunu yayınlayan Cem Yılmaz, "Bu akşam Netflix'te 22.00 de ''Düşkünüm Sana" ifadelerini kullanarak paylaşımda bulundu. Ünlü komedyenin bu paylaşımının altına birçok ünlü isim, espirili yorumlar yaptı. 

1 Milyonun üzerinde görüntülenen Cem Yılmaz'ın videosu, takipçileri tarafından beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu. 

Cem Yılmaz'ın tepki gösterdiği RTÜK kararı nedir?

Türkiye'de de yüzbinlerce üyesi olan dijital dizi ve film izleme platformları, Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe göre artık denetime tabii tutulacak. Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Yönetmeliğe göre yayınlarını internet üzerinde sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcılarının RTÜK'ten yayın lisansı alması gerekiyor. 'Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkındaki Yönetmelik' RTÜK'ün bu hafta içinde yaptığı toplantıda oy çokluğuyla kabul edilmişti. 

Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik

İkisi geçici toplam 26 maddeden oluşan yönetmelik, Mart ayında yapılan yasal değişikliklerin uygulama çerçevesini belirliyor ve internet üzerinden yapılan radyo ve televizyon yayını yapan kuruluşları ile isteğe bağlı  olarak tanımlanan izleyicinin istediği içeriği istediği zaman izleyebildiği platformlarla ilgili düzenlemeleri içeriyor.

Yönetmelik neleri kapsıyor?

RTÜK'ün internetteki her türlü yayını denetleyip, cezalandırmasına olanak tanıyan yönetmelikle internet ortamında düzenli olarak yapılan her türlü yayın, dizi-film, televizyonlardaki dizilerin internet üzerinde yapılan yayını, bireysel TV ağı girişimleri, yurttaş haberciliği de denetim kapsamına alındı.

İşte Cem Yılmaz'ın Rtük Göndermeli Videosu : https://www.dailymotion.com/video/x7f863w