TOKAT

Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, "Bu tasarıya "Evet" oyu veren Cem Özdemir'i meclis kararı ile bütün partilerin aldığı ortak karar ile hemşehrilikten ihraç ediyoruz." dedi.

Tokat'ın Pazar ilçesi Belediye Başkanı Pervanlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin aldığı karara Tokatlıların tepki gösterdiğini söyledi.

Alman Meclisinde alınan kararın kendilerini üzdüğünü belirten Pervanlar, bu karara imza atan Türk kökenli parlamenter ve Tokat'ın Pazar ilçesi nüfusuna kayıtlı Cem Özdemir'in Pazar hemşehriliğinden çıkarılacağını vurguladı.

Türkiye'nin tarihinde soykırımı olmadığını ifade eden Pervanlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm dünyada yayınlayan eserlerde Türk katliamı diye bir şey yoktur. Ben buradan Almanya Parlamentosunda alınan bu kararı tanımadığımızı, bunun fanteziden ibaret olduğunu, Türklerin ve Türkiye'nin böyle bir şey yapmadığını deklere etmek istiyorum. Bunu Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz ve meclisteki diğer iki partinin de ortak açıklamasıyla böyle bir şeyin olmadığını hep beraber söylüyoruz. Dünyanın bilmesini ve bütün insanların böyle anlamasını istiyoruz. Bu tasarıya "Evet" oyu veren Cem Özdemir'i meclis kararıyla bütün partilerin aldığı ortak kararla hemşehrilikten ihraç ediyoruz. Tasarıya "Hayır" oyu veren Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Milletvekili Bettina Kudla hanımefendiyi de fahri hemşehri olarak kabul ediyoruz."

Muhabir: Ekber Türkoğlu

Kaynak: AA