Kendisini patlatarak tarihi meydanı kana bulayan Nabil Fadli’nin parçalanan cesedine ait parçalar, olay yeri inceleme ekipleri tarafından 3 ayrı seferde toplandı. Ardından da farklı laboratuvarlara götürüldü. Bu laboratuvarlarda yapılan incelemede bulunan parmak parçalarının kıyas yapmaya uygun olduğu anlaşıldı.

SIĞINMA TALEBİNDE BULUNMUŞ

Elde edilen parmak izleri, şüpheli şahıslar ve göçmen kayıtlarıyla karşılaştırıldı. Ve canlı bombanın 5 Ocak 2016’da İstanbul’da “göçmen” sıfatıyla Türkiye’den sığınma talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

 ŞÜPHE ÇEKMEMEK İÇİN...

Güvenlik kaynakları, Fadli’nin yılbaşından önce İstanbul’a geldiğini, Göç İdaresi’ne yaptığı başvuruda adres olarak gösterdiği Zeytinburnu’na yerleştiğini tespit etti.

Fadli’nin DAEŞ’e karşı alınan güvenlik önlemleri kapsamında dikkat çekmemek için de 5 Ocak 2016’da Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’daki merkezine resmi başvuruda bulunduğu, burada parmak izi alındığı belirlendi.

"REJİM AYAK TIRNAKLARINI SÖKMÜŞ"

Nabil Fadli’nin otopsi işlemleri sırasında sağlam kalan ayaklarından birinde tırnaklarının olmadığı görüldü. Bu yönde yapılan araştırmada da Fadli ile irtibatlı kişiler ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

İfadesi alınan şüphelilerin Fadli’nin Suriye’de Esad rejimi güçleri tarafından DAEŞ şüphesiyle gözaltına alındığını, işkence gördüğünü, bu sırada tüm ayak tırnaklarının söküldüğünü anlattığı öğrenildi.

ANNESİ ERMENİ

1988 doğumlu ve Suudi Arabistan doğumlu Nabil Fadli’nin babasının adının Abdüllatif, annesinin adının Brijit olduğu, Fadli’nin annesinin Suriyeli bir Ermeni olduğu ve Ermeni köyünde doğduğu öğrenildi.

FADLI'YI ÖLÜ BİLİYORDUK

Yeni Şafak'a konuşan Nabil Fadıl'ın yakın akrabaları Sultanahmet'te çocuklarının ismi açıklandığında büyük şok yaşadıklarını söyledi. Oğullarının 26 Aralık'ta öldüğü haberini aldıklarını anlatan aile şunları söyledi: “IŞİD'in Mumbuç sorumlusunun evlerine gelerek, Nabil Fadlı'nın Set Tişrin bölgesinde PYD ile girilen çatışmada öldüğünü ve cesedinin PYD bölgesinde kaldığını söyledi. Biz de bunun Mumbuç'ta taziye çadırı kurup taziyeleri kabul ettik. Günlerce oğullumuz için Kur'an okuyup dua ettik."

HABERİ DUYUNCA BÜYÜK ŞOK YAŞADIK

Fadlı'nın daha önce Türkiye'ye hiç gitmediğini açıklayan baba Abdüllatif Fadlı, "Oğlumuz Türkiye'ye hiç gitmedi. Onu kim oraya götürdü, nasıl tüm bu bombaları temin etti ve nasıl kendisini patlatmaya ikna edildi anlamadık. Sultanahmet'teki canlı bomba eylemini Fadlı'nın gerçekleştirdiği haberini alınca büyük şok yaşadık" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM