ÇANAKKALE

Tarihi Gelibolu Yarımadası, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı törenleri öncesinde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

Tur otobüsleri ve özel araçlarıyla gelen vatandaşlar, Şehitler Abidesi ve 57. Alay Şehitliği başta olmak üzere bölgeyi ziyaret ediyor.

Zaman zaman sağanak altında yapılan ziyaretlerde, şehit mezarları başında dua eden vatandaşlar, anıt ve heykellerin önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Ziyaretçilerden Recep Ekemen, AA muhabirine, Kocaeli'den geldiğini, atalarının savaştığı yerleri görmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Şehitler için dua ettiğini anlatan Ekemen, "Atalarımız bu güzel vatanı savaşarak kazanıp bize emanet etmişler. Bize de bunu korumak düşüyor." dedi.

Denizli'den ailesiyle gelen Ersin Çavuş da Çanakkale'yi ikinci kez ziyaret ettiğini belirterek, "Atalarımızın savaştığı yerleri görmeye geldim. Tarihi bölgedeki gezilecek yerleri gördüm. Kendimi çok gururlu hissediyorum." diye konuştu.

Yozgat'tan gelen 88 yaşındaki İkbal Şahin ise "Allah görmeyenlere de burayı görmeyi nasip etsin. İlk defa geliyorum. Burada 3 köylümüz şehit olmuş. Onlar ve diğer tüm şehitlerimiz için dua ettim." ifadelerini kullandı.

Yerli ve yabancı ziyaretçiler, tarihi yarımadadaki köylerde bulunan özel müzeleri de ziyaret edip, buralarda sergilenen hediyelik eşyalardan satın alıyor.

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Kaynak: AA