Manisa Valiliği, Yunusemre ilçesi Mesir Camii hoparlöründen “Oruç tutmayanın başı ağrısın” ifadelerinin yer aldığı bir ‘kaside’ okuyan imam hakkında soruşturma başlattı.

Manisa'nın Yunusemre ilçesi Laleli Mahallesi Mesir Camisi'nde hoparlörden önceki gece yatsı namazı sonrası okunan ramazan duası sırasında cami imamı Metin Koçyiğit, tarafından okunan kasidede geçen 'Oruç tutmayanın başın ağrısın' cümlesi tepkilere neden oldu. Beddua olarak yorumlanan kaside sonrası Manisa Valiliği, soruşturma başlattı. Cami imamı Metin Koçyiğit ve okuduğu kaside hakkında inceleme sürüyor.

‘AĞRISIN’ DEĞİL, ‘AĞRISI’YMIŞ!

Kullanılan ifadelerin “Oruç tutmayanın başı ağrısın” değil, “Oruş tutmayanın başı ağrısı” öne sürüldü.

Haberde, internette başka hiçbir kaynakta bulunmayan ‘kaside’nin sözlerinin şöyle olduğu ileri sürüldü: “Onbir ayda gelirsin/ Müminlerin bayramısın/ Münafıkların zindanısın/ Merhaba ey şehri gufran merhaba/ Bu ayda cennet kapıları açılır/ Camilere rahmet saçılır/ Teravih kılanlara holle biçilir/ Merhaba ey şehri ramazan merhaba/ Cehennem altın meyil daresi/ Elimi yüzümü yüsem çıkmaz karesi/ Oruç tutmayanın başın ağrısı/ merhaba ey şehri ramazan merhaba”

BİÇER, İZMİR’DE YAPILANLARI HATIRLATTI

Söz konusu bedduayı gündeme getiren eski CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise, İzmir’de bir cami hoparlöründen ‘çav bella’ şarkısının çalınması ardından yaşanan süreci hatırlattı, aynı sürecin Manisa’da neden yürütülmediğine dikkat çekti.

Biçer’in BirGün’e yaptığı açıklama şöyle:“20 Mayıs 2020 de İzmir de cami hoparlörlerinden müzik yayını yapıldığını sosyal medyada paylaştığı için hakkında dini değerleri alenen aşağılamak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçuyla hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan ve tutuklanıp 9 gün tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Banu Özdemir için işleyen bir süreç vardı. Banu Özdemir o eylemin faili olmamasına rağmen hedef alınmış ve bedel ödetilmişti. Gerçek failleri bildiğim kadarıyla hala bulunmadı. Oysa burda fail belli, valilik ve müftülüğün tasvip etmediği, halkın tepki gösterdiği suç belli, Manisa’da işletilmesi gereken süreç belli bende ve Manisa Başsavcılığının soruşturma başlatması ve Manisa Müftülünün de suç duyurusunda bulunması gerekmektedir. Kamuoyunun beklentisi de bu yöndedir.”

Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği

https://www.birgun.net/