BURSA-Sinan Balcıkoca

Bursa'da 30 senedir çalıştığı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yuvada gördüğü çocuklardan etkilenen Sedat Ertekin ve eşi, 6 yıldır "koruyucu ailelik" yapıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ambar bölümünde çalışan 3 çocuk babası Sedat Ertekin (52), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yuvada kalan çocukları bahçeye çıktıkları zaman sürekli takip ettiğini söyledi.

Yaklaşık 6 yıl önce yuvadaki bir çocuğa "koruyucu aile" olmaya karar verdiğini anlatan Ertekin, kararını eşinin de idesteklediğini bildirdi.

Daha sonra kuruma başvurduklarını belirten Ertekin, şöyle konuştu:

"Bir erkek çocuğun koruyucu aileliğini üstlendik. Evladımız o, şu an 9 yaşında. İlk geldiğinde içine kapanık, sessizdi. Şimdi ise artık ailemizden biri oldu ve çok mutlu. Yuvada her şey var ama sıcak aile ortamı yok. Yavrumuza 6 yıldır koruyucu ailelik yapıyoruz. Şimdi her şeyi var. Yeter ki vatana millete hayırlı bir evlat olsun. Tüm amacımız bu." 

Ertekin, çevreden gelen bazı tepkilerin kendisini üzdüğünü dile getirerek, "Bana 'Kaç yaşına kadar bakacaksınız? Ne zaman ayrılacaksınız?' gibi sorular geliyor. Bunlar bizi üzüyor. Allah bana ömür verdikçe bu çocuğa bakacağım." ifadelerini kullandı.

Anne Durdiye Ertekin (50) ise koruyucu aileliğini yaptıkları çocukla çok güzel vakit geçirdiklerini kaydederek, "Derslerimize çalışıyoruz. Tatil günlerinde geziyoruz. Sürekli parka götürüyorum. Bizden etkilenip koruyucu aile olmak isteyenler oluyor. Bu çok güzel bir şey, yaşamayan bilemez. Yuvadan bir çocuk alıp vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek çok önemli." dedi.

Kaynak: AA