BARTIN

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan, "Biz buradan işverenlerimize şunu söylüyoruz, süreç itibarıyla artık iş gücü maliyetlerinizin üçte biri gibi bir kısmı devlet tarafından gerçekleştiriliyor." dedi.

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Bartın'a gelen Özkan, Bartın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını ziyaret etti.

Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratlarının her hafta çeşitli illere giderek ziyaret yaptıklarını söyledi.

Bakanlıkça 12 ekip oluşturulduğunu aktaran Özkan, "Bu 12 ekip her cuma ve cumartesi günleri farklı illere ziyaretler gerçekleştirmektedir. Sayın Bakanımızın Konya'dan başlatmış olduğu 5 hafta gibi kısa bir sürede Türkiye'deki bütün iller Bakanlığımızın bürokratları tarafından ziyaret edildi." diye konuştu.

Ülke genelinde yapılan ziyaretlerin amacının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının alanındaki bütün taraflarla bir araya gelmek olduğunu söyleyen Özkan, şöyle devam etti:

"İşsiz olanlarla, işverenlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, farklı sendikalarla bir araya geldik. Bir araya gelerek, çalışma hayatını ilgilendiren iş sağlığı, güvenliği, istihdam, sosyal güvenlik bütün bu alanlarda neler olup bittiğini öğrenmek, bu kapsamda eksiklerimiz neler, bunları tespit ediyoruz. Biz buradan işverenlerimize şunu söylüyoruz, süreç itibarıyla artık iş gücü maliyetlerinizin üçte biri gibi bir kısmı devlet tarafından gerçekleştiriliyor. Seferberlikte daha çok üretim yapın, daha çok fayda oluşturun diyoruz. Herkes taşın altına elini koyacak. Onun için bu seferberlik kapsamında birlik, beraberlik içerisinde olmak istediğimizi belirtmek istiyoruz."

Muhabir: Yalçın Çelen

Kaynak: AA