DÜZCE

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, nihai tüketicilerin sorununu çözümü düşüncesince kurulan çağırma cihazı merkezlerinden sonuç zamanlarda baş döndürücü ortak tomar yakınma aldıklarını belirtti.

Küçük, icra ettiği açıklamada, çağırma cihazı merkezlerinin yapılış amacına mucibince cereyan etmediğini, sorunlarının çözümü gözleyen nihai tüketicilerin bu halden kıygın bulunduğunu anlatım etti.

Gelişen teknolojiyle dava çözümlerinin çağırma cihazı merkezlerinin üstünden yürüdüğüne ayraç fail Küçük, 'Günümüzdeki teknolojik gelişmelerle haberleşme alternatifleri gelişigüzel sabık güneş artım göstermekte. Firmaların, müşterilerinin problemlerini çözme, onları bilgilendirme ve manipülasyon neredeyse kurmuş oldukları çağırma cihazı merkezleri de bu haberleşme yollarından biridir. Son zamanlarda şirketlerin çağırma cihazı merkezlerinin vatandaşı şuurlu biçimde oyaladığı, bekleme sürelerini uzattığı reklam gayeli neşriyat dinlettiği şikayetleri geçek safhaya ulaşmıştır. Çağrı merkezleri vatandaşı bıktırıyor' değerlendirmesinde bulundu.

Çağrı merkezlerinin, nihai tüketicilerin kazançlı çıkarlarının korunması ve sorunlarının çözülmesi açısından baş döndürücü ehemmiyetli ortak rolü adına getirdiğini vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

'Çağrı merkezlerini dobra düzenleme eden, mahveden memnuniyetini sağlayan, tüketicilerimize dobra görev sağlayan firmalara teşekkürname ediyoruz. Her güneş milyonlarca tüketiciye, vatandaşa görev sağlayan çağırma cihazı merkezleri, elan dobra görev sunma, görev standardını artırma, alıcı memnuniyetini ölçü görev anlayışıyla vatandaşlara görev vermelidir. Bu amaçla, özellikle kurumlar ve kurumlar kazanmak üzere, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunu ve kâffesi yetkilileri göreve çağırma ediyoruz. Çağrı merkezlerinin çalışmalarına bağlı olarak, 'Elektronik Haberleşme Sektöründe Hizmet Kalitesi Yönetmeliği' bulunmaktadır. Bu yönetmelikte belirlenen esaslara makul görev bekliyoruz.'

Muhabir: Ömer Ürer

Kaynak: AA