Radikal .com.tr - İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde kalabalık iki grup arasında kavga yaşandı. Sopalar ve kesii aletlerin de kullanıldığı ve 50 kişinin karıştığı kavgayı ayırmak isteyen polis, durumu kontrol altına alamayınca havaya yaklaşık 15 el ateş etti.

Adliye'de görülen bir borç davasının tarfları olduğu belirtilen kalabalık grubun, duruşmanın ardından adliyenin D kapısı önünde buluştuğu ve daha önceden bir minibüsle olay yerine getirdikleri sopa ve kesici aletlerle olayı başlattıkları öğrenildi.

Polisin havaya ateş ederek sakinleştirdiği olayın ardından gruplar adliye çevresinden uzaklaştırıldı. Çevik Kuvvetin de müdahale ettiği güvenlik güçleri sopaların getirildiği minibüsü bulmak için çalışma başlattı.

ÖNCEDEN PLANLANMIŞ

Kavga eden tarafların yakını olduğunu söyleyen ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş, Radikal'e yaptığı açıklamada olayların önceden planlandığını ifade ederek, ''Ben sabah saat 08.00'de 155'i arayarak tarafların sopalar ve silahlarla kavgaya hazırlandığını ihbar ettim. Mardin Nusaybinli olan aileler arasında bir fabrika satışından dolayı bir alacak davası vardı'' dedi.

 

POLİS ADLİYEYİ VURDU! 
Çağlayan'da yaşanan kavgada polis, olayları yatıştırmak için havaya rastgele ateş açtı. Rastgele açılan ateş sonucu ise mermilerden biri adliyenin yedinci katındaki bir camı patlattı. Olay yeri inceleme ekibi çevredeki kovanları topladı ve patlayan cam değiştirildi. Polisin açtığı ateşten şans eseri kimse isabet almadı. Olaylar sonucu taş ve sopa isabet eden 4 kişinin yaralandığı öğrenildi.


Haber: FATİH YAĞMUR / Arşivi