Çevik kuvvet çağlayan adliyesinde dehşet yarattı. Stajyer Avukat Çağlar Dilber " cübbeleri ile 2 avukatın yerlerde sürüklenerek götürüldüğünü gördüm" diyor.
Avukatların Çağlayan Adliyesi'nin ana giriş kapısındaki Taksim Gezi Park eylemi polis şiddeti ile dağıtıldı.
Haberi alan KOCASAKAL Çağlayan Adliyesi'ne doğru yola çıktı..
Avukatlar arasında infial var..
KOCASAKAL avukatlarla birlikte emnniyete gidiyor..
Haberi duyan avukatlar Vatan Caddesi'ndeki Emniyet müdürlüğüne gidiyor.. Çok sayıda avukat meslekdaşlarının sorgusunda hazır bulunmak istiyor.
Avukatlar" savunma yerlerde" diye tepki gösteriyorlar.

adaletbiz

bmd8r2uceae4x4t.jpg




Polisin bu sabah erken saatlerde Taksim Meydanı’na adeta bir çıkarma yaparak eylemcilere saldırmasını protesto etmek için Çağlayan Adliyesi’nde bir araya gelen 100 avukata çevik kuvvet ekipleri ve özel güvenlikler tekme tokat saldırdı.

Güncelleme 13:44

Son gözaltılarla birlikte gözaltındaki toplam avukat sayısı 75'e ulaştı...


Güncelleme 13:41

İki otobüs dolusu avukat polis tarafından yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. Avukatlar Vatan'daki Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüyor.


Güncelleme 13:31

Çağlayan Adliyesi'nde saldırı devam ediyor. Onlarca avukat gözaltında.


Bugün Taksim Meydanı’ndaki polis saldırısını protesto etmek için Çağlayan Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik avukat grubuna çevik kuvvet ve özel güvenlik ekipleri tekme tokat saldırdı.

Polis ve özel güvenliğin avukatları çembere alarak saldırdığı belirtilirken, 30 avukatın sürüklenerek adliye dışarısına çıkarıldığı bildirildi.

Öte yandan adliyede yapılan anonslarda balkonlardan eylemi izleyenlere “izlemeyin, çekilin” çağrısı yapılırken, eyleme katılanlar gözaltına alınmakla tehdit ediliyor. Şu ana kadar ise iki avukat gözaltına alındı.

Şu sıralarda oturma eylemine başlayan avukatlar, “Her yer Taksim, her yer direniş; Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarını atıyor.
Sol Haber