Uludağ'ın zirvesine yakın bölgelerde bulunan buzul göllerinden Karagöl, Kilimli Göl, Aynalıgöl ve Buzlugöl'ün yüzeyi, hava sıcaklıklarının düşmesiyle doğal buz pistine dönüştü.

Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyeleri, Uludağ'da kayak yapamayınca buzul göllerinin bulunduğu bölgeye giderek yüzeyi buz tutan göllerde kayak yaptı.

ULUDAK Başkanı İsmet Şentürk, muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsiminin başlangıcında göller bölgesinde yaptıkları faaliyetlerden birini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şentürk, Uludağ'da kalıcı 4 göl olduğunu belirterek, "Çok farklı güzergahlardan göller bölgesine çıkma imkanınız var. Biz 8 kişilik bir ekiple dağın kuzey yüzünden Kestel ilçesine bağlı Orhaniye Mahallesi'nden başlayarak 6 saatlik bir yürüyüş sonunda kamp yüklü çantalarımızla Aynalıgöl'e ulaştık" diye konuştu.

Göllerin bu mevsimde çok kısa süre içinde buz pistine dönüşüp görsel şölen sunduğunu dile getiren Şentürk, şunları ifade etti: "Biz de bu görsel şöleni yaşamak için hafta sonu Uludağ'daydık. Çok güzel bir kamp gerçekleştirdik. Kısa süreli dönemde doğal buz pistini göllerde yaşama şansı buluyoruz. Çünkü kar yağdıktan sonra buzun yerini kar alıyor. Aslında bunu iklim koşulları belirliyor. Eğer uzun süre kar yağışı olmazsa buz pisti konumunu koruyabiliyor. Biz bu doğal güzelliklerin herkes tarafından görülmesini istiyoruz. Aynı zamanda bunları korumak için de özen göstermemiz gerekiyor. Yoksa bu doğal güzellikleri gelecek kuşaklara aktaramayız."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr