ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Crowley, Ankara Büyükelçisi Ricciardonenin basın özgürlüğüyle ilgili açıklamalarının arkasında olduklarını söyledi. Türkiyede gazetecilerin sindirilmesinden büyük kaygı duyduklarını söyleyen Crowley Türkiye, ABDnin bir müttefikidir. Evrensel ilkelere saygı konusunda, bir müttefiğin sınırı aştığını düşündüğümüzde gündeme getirmekte tereddüt etmeyeceğizdedi.

ABD’den Ricciardone’ye destek

ELÇİN POYRAZLAR

WASHINGTON - ABD yönetimi ABDnin Ankara Büyükelçişi Francis Joseph Ricciardonenin, basın özgürlüğüyle ilgili açıklamaların arkasında durduğunu ve Türkiyede gazetecilerin sindirilmesinden ötürü büyük kaygı duyduklarını açıkladı. Washington, Türkiyenin evrensel ilkelere saygı konusunda sınırı aştığı mesajını verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Flilip Crowley, günlük basın toplantısında Odatv yöneticilerinin gözaltına alınmasıyla ilgiliBu davayı yakından izliyoruz. Türkiyede gazetecilere muameleler konusunda kaygılarımız sürüyordedi. Ricciardonenin basın özgürlüğü konusundaki açıklamalarına katıldıklarını söyleyen Crowley, şöye konuştu: Büyükelçi Ricciardonenin açıklamalarının arkasında duruyoruz. Türkiyede gazetecilerin sindirilmesinin de dahil olduğu eğilimler konusunda büyük kaygılarımız var. Bu konuyu Türk hükümetiyle görüşmelerimizde doğrudan gündeme getirdik. Ve getirmeye devam edeceğiz.

Crowley, bir gazetecinin, ABDnin AKP’ye karşı bir yatıştırma politikası yürütüp yürütmediğini sorması üzerine Türkiye, ABDnin bir müttefiki ve dostudur. Evrensel ilkelere saygı konusunda, bir müttefiğin sınırı aştığını düşündüğümüz her durumda bunu gündeme getirmekte tereddüt etmeyeceğizdedi.

cumhuriyet