BURSA

Bursa'da çalışkanlık yayınlayan iki kemirmek firmasına, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde yöntemsizlik yapıldığı iddiasıyla ilişik planlı incelemenin arkası sıra acemi yönetimlerin oluşturulması amacıyla kayyum atandı.

Alınan bilgiye göre, Bursa 4. Sulh Ceza Hakimliğince kayyum adına tayin edilen kişiler, manşet ekipleri eşliğinde İzgün firmasının Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde (DOSAB), Hüdavendigar angın firmanın ise özek Nilüfer ilçesindeki tesislerine geldi. Kayyumlar, çalışmalarına başladı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamış olduğu öne sürülen İzgün angın kemirmek firmasıyla ilişik güzeşte sene april ayında sormaca başlatmıştı. Haklarında'terör örgütü kurmak, komuta etmek ve uzuv olmak, FETÖ/PDY'ye finansman desteği bildirmek amacıyla dini duyguların sömürme edilmesi yoluyla kalifiye dolandırıcılık, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' suçlamaları mevcut firmanın umumi müdürü U.E. ve yöneticilerinin de aralarında bulunmuş olduğu 18 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Zanlıların, 2010-2015 yıllarında gerekseme malikleri düşüncesince kurban dinmek gibi vatandaşların bağışladığı paraları yolsuz harcadığı, bu paralarla tahsil edilen kurbanlıkların etlerini bahis konusu kemirmek şirketine aktardığı belirlenmişti. Şirketin de faturasız ve belgesiz alıp ticari amaçla kullandığı etlerden elde etmiş olduğu gelirle FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamış olduğu belirleme edilmişti.

İzgün şirketi yöneticilerinin, sormaca sürerken kurduğu Hüdavendigar kemirmek şirketinde de tetkik başlatılmıştı.

Kaynak: AA