BURSA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı, 13 Temmuz Perşembe günü açılacak.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 metre yüksekliğinde, 8 metre genişliğinde ve 107 ton ağırlığındaki anıtın açılış töreni, şehit ve gazi ailelerinin katılımıyla yapılacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan 249 kişinin isimlerinin kazındığı anıt, milletin birliğini yansıtması açısından tek bir taş parçasından tasarlandı.

BTSO Meclisi tarafından ismi "BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim ve Öğretim Külliyesi" olarak değiştirilen BTSO Yeniceabat Mesleki Eğitim Kampüsü'nde inşa edilen anıtın karşısına her biri kahraman şehitleri simgeleyen kırmızı seramik karanfiller yerleştirildi.

"Demokrasi destanının Bursa'daki simgesi olacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, anıtın milyonların tek yürek olarak attığı demokrasi destanının Bursa'daki simgesi olacağını belirtti.

Anıta kahraman şehitlerin isimlerinin işlendiğini aktaran Burkay, "15 Temmuz Şehitler Anıtı, birlik ve beraberliğimizin bozulamayacağının en büyük sembolü, isimlerini sonsuza dek hatırlayacağımız şehit ve gazilerimize duyduğumuz saygının ve şükran borcunun ifadesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Kaynak: AA