Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, ''kasten öldürme'' suçundan hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık Bülent Akman (45) ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, bıçaklanarak ölen Turan Ekinci'nin ağabeyi Özcan Ekinci, müşteki olarak katıldı. Mahkeme heyeti, duruşmada 5 kişiyi tanık olarak dinledi.

Maktul Turan Ekinci'nin eski eşi Şükriye Sarnıç ile dini nikah ile 4 aydır beraber yaşadığını belirten tutuklu sanık Akman, kadının, eski eşi tarafından sürekli rahatsız edildiğini belirtti. Akman, kendisini şöyle savundu: ''Turan Ekinci, birlikte yaşadığım Şükriye'ye, cep telefonundan sürekli tehdit mesajları atıyormuş. Attığı bir mesajda beni öldüreceğini söylemiş. Hatta birkaç defa aramış, ancak Şükriye telefona cevap vermemiş. Olay günü, Şükriye, Turan Ekinci'nin sürekli rahatsız etmesi sebebiyle savcılığa şikayette bulunmak için adliyeye gelmişti. Ben de o sıralarda, bir kişiye, şikayet etmek için neler yapmam gerektiğini sormuştum. Turan Ekinci de eşimi takip etmiş ve adliyeye gelmiş. İkinci kattaydım, Şükriye de yanıma gelmişti. Sonra Turan Ekinci beni aradı ve küfürler etmeye başladı. Sonra 2. kata geldiğinde ilk başta Şükriye'yi gördü ve vurmak için elini havaya kaldırdı. O sırada Turan'ın elini tuttum ve Şükriye'ye 'Sen aradan çekil' dedim. Sonra Turan'a dönüp, 'Bizim peşimizi bırak. Biz evleneceğiz' dedim. O da bana yine küfürler etmeye başladı. Kötü niyetli olduğu için çay ocağındaki bıçağı yanıma almıştım. Turan bana vurmaya başladı. O sırada yanımdaki bıçakla onu 3-4 yerinden bıçakladım.''

Şükriye Sarnıç (43) ise olay günü kendisini rahatsız eden Turan Ekinci'den şikayetçi olmak için Bursa Adliyesine geldiğini belirterek şunları anlattı: ''Turan Ekinci'den ayrıldıktan sonra sanık olan Bülent Akman'la dini nikahlı olarak beraber yaşıyorum. Turan kendisinden ayrıldıktan sonra peşimi bırakmadı. Sürekli beni rahatsız ediyor, tehditler savuruyor, nerede görse hakarette bulunuyordu. Bir kere beni sokak ortasında dövmüştü. Bunları Bülent'e hiç anlatmadım. Son zamanları oğluma da tehdit mesajları atmaya başlamıştı. Olayın olduğu gün kardeşimi ziyaret ettikten sonra şikayette bulunmak için Bursa Adliyesi'ne gittim. Bülent de adliyedeydi. Adliyeye varınca 2. kata Bülent'in yanına çıktım. Oraya vardığımda daha önceden evimizi taşırken bize yardım eden Servet Taş'ı ve önceden tanımadığım adının Kenan olduğunu öğrendiğim kişileri Bülent'le konuşurken gördüm. Servet Ağabey, bana Bülent'le aramızdaki durumu sordu. 'Dini nikah yaptık. Beraber yaşıyoruz' deyince, 'Allah mesut etsin' deyip bir daha bir şey söylemedi. Bülent bir süre Kenan'la ayrı görüştü. Onların konuşmalarından sonra Turan'ı ikinci katta gördüm. Bülent görmesin diye önüne geçtim ve buradan gitmesini söyledim. Ancak Turan bana ve Bülent'e küfürler etmeye başladı. Turan tam bana vuracakken Bülent Turan'ın elini tuttu, bana aradan çekilmemi söyledi. Sonra kavga etmeye başladılar. Koridorda bağırdım ama o sıralarda kavgayı ayıracak kimse yoktu. Turan'ın bıçaklandığından haberim yoktu. Sadece kavga ettiklerini gördüm.''

Tanık olarak dinlenen ve Bursa Adliyesi'nde çalışan Mehmet Emin Keriş (58), olaydan önce sanık Akman'la konuştuklarını, sanığın kendisine eşinin telefondan tehdit mesajları aldığını anlattığını ifade etti. Keriş, ''Sanık bana, 'Şikayet dilekçesi yazacağım. Eşim de gelecek. Bu dilekçeyi nereye vereyim?' diye sordu. Dilekçeyi yazdıktan sonra giriş katta bulunan suçüstü savcılığına vermesini söyledim. Ancak bıçaklanma anını görmedim'' şeklinde konuştu.

Tanıklardan maktulun arkadaşı Kenan Korkmaz (36) ise olay günü Turan Ekinci ve Servet Taş'la birlikte Bülent'le konuşmak için adliyeye geldiklerini belirterek şöyle dedi: ''Olayın olduğu gün, Turan beni aradı ve bir şahsın Şükriye'ye evlenme teklif ettiğini söyledi. O şahısla konuşmak için adliyeye gittik. Turan dışarıda bekledi. Ben ve Servet, Bülent'in yanına ikinci kata çıktık. Bülent'i daha önceden tanımam. Servet'le benim aramda 5-6 metre mesafe vardı. Bülent ilk başta Servet'le konuştu. Ne konuştuklarını duyamadım. Sonra yanıma geldi. Kendisine Şükriye ile arasındaki durumu sorduğumda, 'Bizim dini nikahımız var. 4 aydır beraber yaşıyoruz' dedi. Ayrılıp aşağı indim. Adliye önünde Turan'ı arıyordum. O sırada Şükriye Sarnıç ağlayarak yanımdan geçti. Kendisine ne olduğunu sorunca, Bülent'in Turan'ı bıçakladığını söyledi. İkinci kata çıktığımda Turan'ın yerde yattığını gördüm. Başka da bir bilgim yoktur.'' Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


AA