1. Koç Burcu: Selahattin Demirtaş

Koç Burcu: Selahattin Demirtaş


Koç burcu erkeği en dikkat çeken burçlardan biridir. Kendilerine olan güvenleri her zaman en üst seviyede olan Koçların enerjileri de oldukça yüksektir. Selahattin Demirtaş da grup toplantılarında yüksek sesiyle yaptırmayacağı şeyleri sıralarken aynı özgüvene sahip. Koç burcu erkeği, özgürlüğüne çok düşkündür; özgürlüğünü kısıtlayanlara karşı tepkili ve serttir. Demirtaş, özgüveni, yüksek liderlik vasfı ve cömertliğiyle tam bir Koç burcu.

2. Boğa Burcu: Egemen Bağış

Boğa Burcu: Egemen Bağış

Boğa burcu, tüm burçlar arasındaki en inatçı burçlardan biridir. Önce ne yapacağına karar veremeyen Boğalar, bir kez karar kıldıktan sonra inatlarından asla ödün vermezler ve bağlandıkları şeyleri sonuna kadar savunurlar. Boğa burcu, dostluklarında şefkatli ve vefalıdır. Oldukça sabırlı olan Boğa burcu, Egemen Bağış'ın karakteriyle oldukça uyumlu. Soğukkanlı ve olacak değişikliklere karşı çözüm üretmeyi seven Boğa burcu, Egemen Bağış'ı tam anlamıyla yansıtıyor.




3. İkizler Burcu: Doğu Perinçek

İkizler Burcu: Doğu Perinçek

İkizler burcu, karakter olarak değişken bir yapıya sahiptir. Bir gün önce sevdiği şey ile ikinci gününkü tutmaz. Tek karakter onlara yetmediği için de bu burcun adı İkizlerdir zaten. Doğu Perinçek de yeniliği seven yapısıyla mükemmel bir İkizler burcu örneği. Meraklı olan İkizler, her şeyi görüp deneyimlemek isterler. Ruhları yaşlanmak nedir bilmeyen İkizler, her zaman neşeli ve çocuksu tavırlarıyla yaşamaya devam ederler. Perinçek de yeni oluşumlara olan merakı ve değişim seven yapısıyla tam bir İkizler burcu.






4. Yengeç Burcu: Sırrı Süreyya Önder

Yengeç Burcu: Sırrı Süreyya Önder

Yengeç burcu insanları her duruma karşı verebilecekleri ani tepkilerle tanınır. Mizah duyguları oldukça gelişmiş olan Yengeçler, sempatik ve neşelidir. Fakat Yengeçlerin tahmin edilemez gizemli bir duruşları da vardır. Sırrı Süreyya Önder de ani yol kesişleriyle bu gizemli yapısıyla tanınıyor. Taktiklerden oldukça hoşlanan Yengeçler, önce ortamın havasını koklar, sonra şimşek gibi sorunun üstüne gider ve onu ortadan kaldırır.



5. Aslan Burcu: Obama

Aslan Burcu: Obama

Aslan burcu, ılımlı fakat güçlü bir karaktere sahiptir. Etrafındaki herkese karşı saygılı ve hoşgörülü olan Aslan, aynı zamanda zeki ve pratiktir. Aslan erkekleri, lider olarak doğmuş erkeklerdendir. Tek konuya ilgi duyması asla beklenmemesi gereken Aslan, aynı anda birçok şeyi idare etmeyi severler. Obama, Amerika'nın her noktasına olan ilgisi ve güçlü liderliğiyle kusursuz bir Aslan erkeği.





6. Başak Burcu: Beşşar Esad

Başak Burcu: Beşşar Esad

Başak burcunun en önemli özelliği akılcı bir yapıda olmasıdır. Her şeyi değerlendirip, ölçüp, biçip öyle karar veren Başaklar, uygunsuz gördükleri her durumları hemen düzeltme eğilimindedirler. Başakları en çok rahatsız eden, çevreleri ve çevrelerinde vuku bulan karmaşalardır. Başak burçları kaostan asla hoşlanmazlar ve bunun düzelmesi için yeni bir kaos çıkarmaktan da asla geri durmazlar; aynı Beşşar Esad gibi.


7. Terazi Burcu: Melih Gökçek

Terazi Burcu: Melih Gökçek

Terazi burçları ilk olarak kararsız bir yapıdadır ve bu kararsızlık kimi zaman onlara kazandırırken kimi zaman da kaybettirir. Terazi burcu her zaman çok meraklıdır ve merak ettiği şeyin tüm detaylarını öğrenene kadar o işin peşini bırakmaz. Bunun yanında özgürlüklerine çok düşkün olan Teraziler, pek söz dinlemez, içlerinden ne geliyorsa onu yapmaktan çekinmezler. Melih Gökçek de özgürlüğüne düşkün yapısıyla tam bir Terazi burcu erkeği. Sanatla uğraşmasalar bile sanata olan düşkünleri oldukça fazladır. Melih Gökçek de Ankara'nın her zaman sanatsal gözüken bir şehir olması için çalışmasıyla Terazi burcu olduğunu kanıtlıyor.



8. Akrep Burcu: Abdullah Gül

Akrep Burcu: Abdullah Gül

Akrep burcu, burçlar kuşağının en ciddi, en gergin ve en çok sır tutan burcudur. Gözlemleme yeteneği üst seviyede olan Akrepler, kin tutmalarıyla da meşhurdur. Korkutucu bir görünüme sahip olmayan ve aksine keyifli gözüken Akrepler, burçlar kuşağının en soğukkanlı burcudur. Sevimli ve cömert görüntüsüyle tanınan Abdullah Gül de olaylara olan soğukkanlı yaklaşımıyla tam da burcunun insanı.






9. Yay Burcu: Kemal Kılıçdaroğlu

Yay Burcu: Kemal Kılıçdaroğlu

Yay burcu erkeği, kibar ve son derece beyefendi bir yapıya sahiptir. Renkli, sevecen ve ılımlı olan Yaylar, insanları dışlamak yerine onlara değer vermeyi tercih eder. Hareketsiz ve monoton bir yaşam ona göre değildir. Son derece dürüst olan Yayların bu özelliği çevresini bile şaşırtmaktadır. Hem kendi düşüncelerinde özgür hem de diğer insanlara saygılı olmayı çok önemseyen Yaylara, Kemal Kılıçdaroğlu en iyi örneklerdendir.








10. Oğlak Burcu: Devlet Bahçeli

Oğlak Burcu: Devlet Bahçeli

Oğlak burçları kendine güvenleri yüksek fakat içine kapanık karakterdedirler. Eğer bir derdiniz var ve başınızı koyacak bir omuz arıyorsanız Oğlaklar tam da bu görev için biçilmiş kaftandır. Oğlak erkekleri, adeta bir baba figürüdür, dert dinler yapıda olurken aynı zamanda otoriterliklerinden de vazgeçmezler. Devlet Bahçeli de tam bir Oğlak burcu gibi inandıklarını hayatının ön planına almış, kendinden emin ve kararlarında baskın yapısıyla tanınmakta.
















11. Kova Burcu: Oktay Vural

Kova Burcu: Oktay Vural

Kova burçları idealist olma özellikleriyle tanınmaktadır. Her zaman dikbaşlı ve inatçı olan kovalar, asla ideallerinden vazgeçmeyen özgürlükçü tiplerdir. Duygularını saklamaktan hoşlanmayan Kovalar, ne hissediyorlarsa o an onu paylaşmaktan geri adım atmazlar. Hoşlarına gitmeyen bir şeyi değiştirmek ve ideallerine göre uyarlamak konusunda uzman olan Kovalara, Oktay Vural'ı örnek göstermek yanlış olmayacaktır.







12. Balık Burcu: Ahmet Davutoğlu

Balık Burcu: Ahmet Davutoğlu

Balık burcunu anlatacak en iyi kelimelerden biri hayalperesttir. Her zaman derin ve güçlü hayaller kuran Balıklar, kimi zaman gerçekten uzaklaşsa da idealist denebilecek bir yapıdadır. Balık burcu erkeği her zaman nazik ve ılımlıdır. İnsanları kırmak asla ona göre değildir ve herkese karşı güleryüzlü olmayı tercih eder.











http://onedio.com/haber/burclara-gore-12-siyasetcinin-karakter-analizi-515739