EDİRNE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bugünlerde Bulgaristan yine anlamsız sorunlar sıkıntılar çıkarma gayreti içerisinde. Ama biz büyümeye devam edeceğiz. Biz, onlarla daha güçlü ilişkiler kurma gayreti içerisinde olacağız. Bize inanan ve güvenen kaybetmez, kazanır." dedi.

Müezzinoğlu, Meriç ilçesinde ve Uzunköprü'nün Çöpköy mahallesinde esnafı ziyaret etti, vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinledi. Çöpköy mahallesinde tekstil firmasında çalışanları da ziyaret eden Müezzinoğlu, atölyede çalışan kadın işçilere çiçek hediye etti.

Bakan Müezzinoğlu, buradan kendi aracının direksiyonuna geçerek, ilçede katılacağı toplantıya geldi.

Müezzinoğlu, ilçede bir otelde düzenlenen iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Edirne'nin Balkanların merkezi olarak, "vizyon il" olduğunu söyledi.

Türkiye'nin gün geçtikçe büyüdüğünü söyleyen Müezzinoğlu, "Özellikle son yıllarda, komşularımız Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden ve Türkiye'nin bu büyük potansiyelinden rahatsız olmaları nedeniyle yeni yeni sorunlar, anlamsız sıkıntılar çıkartıyorlar. Bugünlerde Bulgaristan yine anlamsız sorunlar sıkıntılar çıkarma gayreti içerisinde. Ama biz büyümeye devam edeceğiz. Biz, onlarla daha güçlü ilişkiler kurma gayreti içerisinde olacağız. Bize inanan ve güvenen kaybetmez, kazanır. Onlara bir dost tavsiyesi; bu ülke ile gerilim yaşamak yerine, bu ülkeye, bu millete dost olun, siz de kazanın. Özellikle Yunanistan ve Bulgaristan zaten 7,8 milyon, bilemedin 10 milyon nüfus var. Ama bu milletin 80 milyon nüfusu var. Yüzde biri, turizm amaçlı sizin oralara gelse, ihya olursunuz. Bulgaristan için de geçerli, Yunanistan için de geçerli." diye konuştu.

"Büyük güç cesur olmaktır"

Tarımda, üretimde, sanayide, ihracatta ve farklı alanların paylaşılmasında ve gelişmesinde, Türkiye'nin, Bulgaristan ve Yunanistan'a vizyon ve güç katabileceğini aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Ama şu anda, tarihi geçmişten gelen korkuları var. O tarihi geçmişten gelen korkularını, yenemiyorlar. İnşallah en kısa zamanda yenerler. Bu büyük milletin bu asil duruşundan onlara zarar gelmez. Onlara fayda gelir, zarar gelmez. Biz gittiğimiz yere huzur götüren, barış götüren, medeniyet götüren, hizmet götüren, gelişim götüren bir anlayışın mensuplarıyız. İnşallah bu anlamda vizyon il Edirne, altyapısını oluşturdu. Gelecek dönemde, Edirne için çok daha güçlü, çok daha verimli olacak. Şimdi Edirne adına da, inşallah hızlı tren konusunun bu yıl ihalesini tamamlayacağız ve önümüzdeki bir, bilemedin iki yıl içerisinde ta Ankara'dan Edirne'ye hızlı tren gelecek. Cesaretleri varsa, Selanik'e kadar gidecek. Öz güvenleri varsa, Sofya'ya kadar gidecek ve devam edecek. Ama onların korkuları varsa, tabi yapacak bir şey yok. Yani bu ülkede veya insanda en büyük sorun, korkmaktır. Halbuki bence en büyük güçse, cesur olmaktır, öz güvenli olmaktır. Kendine, insanına çevrene güvenmektir. Bu anlamda, bu büyük ülkeye, bu büyük millete güvenenler daima kazanmıştır, milletten korkanlar ise daima kaybetmiştir. Onun için biz diyoruz ki özellikle siyaset yapanlara; ben özel hayatımda da birey olarak da bir başla ülkeden ana vatana gelirken, ceketimi sırtıma alıp gelirken, kendime güvendim. Ve bu büyük milletin asil duruşuna, ana vatana cesaretle geldim. Bu nedir; millete güven duymaktır, kendine güven duymaktır."

Toplantıya, Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 22 ve 23. dönem AK Parti Edirne Milletvekili ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in danışmanı Prof. Dr. Necdet Budak, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz ile oda ve borsa başkanları katıldı.

Muhabir: Cihan Demirci

Kaynak: AA