ANKARA

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen "Ankara'nın En'leri Ödül Töreni", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ATO Congresium'da yapıldı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, törende yaptığı konuşmada, ödedikleri vergi, kazandırdıkları döviz ve sağladıkları istihdamla hem Ankara hem de ülke ekonomisine katkıda bulunan iş adamlarının, ekonominin neferleri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, oluşturulmaya çalışılan krizlere rağmen, bu coğrafyanın ortasında, köklü geçmişi, ekonomik ve sosyal gelişmişliği ve siyasal yapısıyla bir istikrar adası olarak varlığını muhafaza ettiğini vurgulayan Baran, "Dünya ölçeğinde adı konmamış bir savaş var; parayla silahın, derin devletlerle küresel sermayenin savaşı. Bizler insanımızı bu mücadelenin ateşinden korumak için güçlü olmalıyız. Hem paramız hem de silahımız olmalı. Hücrelerine kadar yerli ve milli olmalı. Güç de sermaye de bu aziz millete ait olmalı. Biliyoruz ki devlete ordu gerek. Ordu, güçlü bir maliye, güçlü bir ekonomi olmadan olmaz. Paramız da sermayemiz de milli olacak, silahımız da ordumuz da milli olacak." diye konuştu.

"El ele, gönül gönüle çalışıyoruz"

Baran, ekonomik alanda ülkenin gücüne güç katan iş dünyası temsilcilerine ödül verdiklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Devletimizin, ordumuzun içine sızmış teröristler, 15 Temmuz'da milletimize ve devletimize kastedenler, parti ayrımı yapmadı. FETÖ vatandaşa kurşun sıkarken, bomba atarken partisine, siyasi görüşüne, memleketine, mezhebine, meşrebine, inancına bakmadı. Tüm siyasi görüşlerin, millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'miz ve Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz bile bombalandı. Vatandaşımız da hangi siyasi görüşten olursa olsun yekvücut bu FETÖ'cü hainlerin karşısında dimdik durdu, millet olmanın ne demek olduğunu bütün dünyaya gösterdi. Farklı siyasi görüşten bütün arkadaşlarımızla şu bayrağın altında, bu ülkenin istiklali ve istikbali, daha güzel yarınları, kayıtsız şartsız bağımsızlığı için el birliğiyle gönül birliğiyle durmadan, dinlenmeden çalışmamız gerektiğini biliyoruz. El ele, gönül gönüle çalışıyoruz."

Baran, daha çok çalışmak, üretmek, kazanmak, vergi vermek ve ihracat yapmak için çalıştıklarının altını çizerek, "Biz biliyoruz ki ekonomimiz, markalarımızla zenginleşecek. Kendi cephemizde markalarımızı artırmak için çalışıyoruz. Daha güçlü ekonomi, yerli üretimi artırmakla mümkün olacak. Onun için yerli otomobil diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Deniz Çiçek Palabıyık, Ayşenur Sağlam

Kaynak: AA