ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic ile bir araya geldi.

Erdoğan ile İzzetbegovic, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi.

"Ülkemizin hiçbir gizli gündemi yoktur"

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Ülkemizin Bosna Hersek'in refahı, birliği ve ekonomik kalkınması dışında hiçbir gizli gündemi yoktur, asla da olmamıştır." dedi.

"FETÖ ile mücadelede her türlü iş birliğine açığız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün toplumun her alanına kollarını dolamış, bir ahtapot gibi varlığını sürdürmeye çalıştığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu alandaki mücadele ise büyük çaba gerektiriyor. FETÖ'nün Bosna Hersek'teki yapılanmasının da karşılıklı çabalarla kısa zamanda sonlandırılmasını bekliyoruz. Bu konuda her türlü iş birliğine açığız."

"Bu tür tehditler bizi yoldan alıkoyamaz"

Erdoğan, Balkanlar ziyaretinde suikast iddiasına ilişkin, "MİT'ten bu haber bana ulaştı, ulaştığı için buradayım. Bu tür tehditler bizi yoldan alıkoyamaz." ifadelerini kullandı


"Hoşgeldin Reis" pankartıyla karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı binasına gelişinde İzzetbegovic ile tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanlığı binasına gelişinde "Hoşgeldin Reis" yazılı pankartlar taşıyan yüzlerce Boşnak ve Türk vatandaşlar karşıladı. Erdoğan ve İzzetbegovic ile birlikte vatandaşları selamladı.

Muhabir: Aynur Ekiz-Kayhan Gül

Kaynak: AA