İSTANBUL

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bizim birliğimizi, tarihimizi, kardeşliğimizi anlamayanlar aramıza nifak sokmaya çalışıyor. Asla ama asla onlara müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Taksim Spor Kulübüne tahsis edilen Süleyman Seba Tesisleri'nin devir teslim törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Taksim Spor Kulübü Başkanı Garo Hamamcıoğlu, AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday ve amatör kulüplerin başkan, yönetici ve sporcuları katıldı.

Feriköy'deki tesislerde gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Kılıç, Şişli'nin tam ortasında yer alan tesisin halka ve gençlere hizmet verebilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Avrupa'da ırkçı akımların güç kazandığının altını çizen Akif Çağatay Kılıç, "Avrupa'da bir takım ayrılıkçı söylemleri olan kişilerin oy oranlarında yükselme olmuş ve bununla alakalı olarak Avrupa titriyor. Avrupa birbirine karşı hoşgörüyü kaybetmek üzere. Bizlerin ataları Çanakkale'de bu ülkenin geleceği için beraber düşmana karşı el ele, kol kola durdu. Bunların anlamadıkları bir şey var; birliğini, beraberliğini sağlam tuttuğu sürece bu milletin aşamayacağı hiçbir engel yoktur." ifadelerini kullandı.

"Ey Cem Özdemir, gel de burayı gör"

Almanya'da Cem Özdemir'in eş genel başkanı olduğu Yeşiller Partisi tarafından Federal Meclise sunulan ve 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren önergeye de değinen Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"Bizim aramızda ayrı gayrı yok. Buradaki güzel tesisin açılışında özellikle ve özellikle Avrupa'daki bir kişiye seslenmek istiyorum. Ey Cem Özdemir, gel de burayı gör. Ondan sonra Alman Parlamentosunda vermeye çalıştığın o önerge ile alakalı belki utanırsın. Bu kültür, bu topraklar, birleştiriciliğin, beraberliğin en üst seviyeye çıktığı topraklardır. Burada çok farklı inançtan olan kardeşlerimiz, beraber spor yapıyor. Yarın bir gün aranızdan milli takımlarımızda görev yapacak kardeşlerimiz çıkacak. Bizim birliğimizi, tarihimizi, kardeşliğimizi anlamayanlar aramıza nifak sokmaya çalışıyor. Asla ama asla onlara müsaade etmeyeceğiz. Gelecek yürüyüşümüzde, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2053 ve 2071'de çok farklı hedeflerimiz var."

Muhabir: Hilmi Sever

Kaynak: AA