Münire G. adlı kadın, 19 yaşındaki oğluna uygulamalı “çapkınlık” dersi veren kocası Muhittin G. hakkında boşanma davası açtı. Kadını haklı bulan hâkim, çiftin boşanmalarına karar vererek, kocayı 25 bin lira tazminat ödemeye mahkûm etti.

İlginç boşanma davası, 27 Ocak’ta Ankara 11’inci Aile Mahkemesi’nde görüldü. 2 çocuk annesi Münire G., kocası Muhittin G.’nin evini ihmal ettiği, evin ihtiyaçlarını karşılamadığı, başka kadınlarla kendisini aldattığı gerekçesiyle boşanma davası açtı. Münire G. kendisini aldatan kocasının bazı kadınları da büyük çocukları 19 yaşındaki S.G.’nin evine götürdüğünü belirterek, oğlunun mahkemede tanık olarak dinlenmesini istedi.

BENİ REZİL ETTİ
Duruşmada tanık olarak dinlenen S.G, “Babasının kendisini ‘öğrenmesi’ için bazı kadınlara götürdüğünü” belirterek, şunları söyledi: “Babamın yaşam tarzı çok farklıdır. 2-3 yıldır görüşmüyoruz. Ama görüştüğümüz dönemlerde ben İstanbul’da kalıyordum. Halen de İstanbul’dayım. Kiracı olarak kaldığım eve babam farklı kadınlarla gelir, aynı yatakta yatarlardı. Birkaç defa da beni ‘öğreneyim’ diye kadınlara götürdü. Ancak yapıma ters olduğu için öyle şeyler yapmadım. Babamın yüzünden komşulara rezil oldum ve evimi değiştirmek zorunda kaldım. Kadınlarla yaşayan babam, annemi ve diğer kardeşimi ihmal ediyordu, eve bakmıyordu.”

25 BİN LİRA TAZMİNAT
Çiftin boşanmalarına karar veren Mahkeme Hâkimi Mustafa Karadağ, evlilik birliğinin yürümemesinde kusurlu olan Muhittin G.’yi, karısına 400 lira nafaka, 15 bin lirası maddi, 10 bin lirası da manevi olmak üzere toplam 25 bin lira tazminat ödemeye mahkûm etti.


ÇÖPÇATAN SİTELERİNE BEKARIM YAZIYORDU
ÇİFTİN 17 yaşındaki kızları S. de bir önceki duruşmada tanık olarak ifade verdi. S.G., babasının kurs için gittiği dersanedeki sekreteri taciz edince dışarı atıldığını belirterek, “Babam, bilgisayarımı kullanıyordu. Babamın değişik isimle çöpçatan sitesine üye olduğunu, kendisini burada bekar olarak tanıttığını fark ettim. Bu sitede babam sık sık başka kadınlarla mesajlaşıyordu” diye ifade verdi.




Milliyet