BATMAN

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Türkiye Petrolleri Kristal Parkta düzenlenen basın toplantısında, belediye işçilerinin bir yıldır ödenmeyen ikramiyelerini ödediklerini, hiçbir belediye çalışanına yönelik art niyetleri olmadığını söyledi.

"Burası babamızın çiftliği değil, burası bir kamu kurumudur. Bugüne kadar hiçbir işçimize ön yargı ile bakmadım. Bakmış olsaydım bir yıldır ödenmeyen 1 milyon 750 bin liralık ikramiyelerini ödemezdim." diyen Aksoy, belediye işçilerinin işten atılacağı iddialarının gerçek olmadığını vurguladı.

Tüm çalışanların rahat olması gerektiğini ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:

"(Sizi işten atacaklar, belediyelere el koydular) diye yaygara koparanlar var. Bu yaygaralara kimse itibar etmesin. Bu tamamen art niyetli kişilerin halkı sokağa dökme girişimleridir. Ama nasıl ben bayrağıma, maaşımı almamı sağlayan millete saygı duyuyorsam, her belediye çalışanı da duymak zorunda."

Belediye aracında bomba bulundu

Takıma ayak uyduramayan, hırsızlık yapan, işe gelmeyen, işi sabote eden, kanun kaçağı olanın gözünün yaşına bakmayacağını aktaran Aksoy, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu belediyenin aracında bomba taşındığına şahit olduk. Bizim hiç kimsenin siyasi ve dünya görüşüyle, ekmeği ile oynama, işten atma gibi bir derdimiz olmaz, ama belediyenin aracına bomba koyan, o bombayı oraya koyan kişilere yardımcı olan kimsenin gözünün yaşına da bakmam. Belediye çalışanlarımız arasında silahlı terör örgütü üyesi olduğu, Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet eden çalışanlar var, bunlarla ilgili işlemler devam ediyor."

Bölgede yaşanan olayların en kısa sürede sona ereceğini, insanların artık huzur içerisinde gezip dolaşabileceğini vurgulayan Aksoy, insanların rahatça çıkıp gezmeye korktuğu kentlerde marka kent yaratmanın güç olduğunu, ancak kısa sürede bu karanlık günlerin aydınlanacağını belirterek, şöyle dedi:

"Biz bu belediyeyi 100 milyon lira borç ile devraldık. Dağa, bağa para göndermekten başka bir şey düşünmeyen anlayış ile halkına, milletine hizmet etmekten başka bir şey düşünmeyen anlayış arasında dağlar kadar fark var. Yeni kaynaklar yaratarak gelir elde edeceğiz. Paramızı çarçur etmeyeceğiz. Bütün ekonomik kaynaklarımızı, yasal yetkilerimizi, enerjimizi bu millete, bu kente hizmet için harcayacağız, kamu yararına kullanacağız."

Muhabir: Selman Tür

Kaynak: AA