ŞANLIURFA - RAUF MALTAŞ

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Şanlıurfa'nın Bozova Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçe halkını yıllardır hasret kaldığı hizmetlerle buluşturdu.

Belediye Başkanı Zeynel Taş'ın terör soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığınca belediyeye vekaleten görevlendirilen Bozova Kaymakamı Zekeriya Göker başkanlığındaki ekip, altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik çalışmalarıyla da halkın takdirini kazanıyor.

Aralarında "Hoş geldin bebek", "Bozova sporla tanışıyor", "Yetim ve öksüzler bayram ediyor" "Kadınlar Çalışıyor", "Öğrencimizin kırtasiyesi bizden" gibi çok sayıda proje sayesinde yıllardır hizmet bekleyen vatandaşlar sosyal belediyecilik anlayışına kavuştu.

Başkan Göker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 11 ay önce belediyeye görevlendirildiğini, bu sürede birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Vatandaşın hak ettiği hizmete bir an önce ulaşabilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Göker, "Daha önceki belediyeler döneminde sosyal işlerin kadınların, çocukların, gençlerin ve bebeklerin ihmal edildiğini gördük. Özellikle sosyal projeler anlamında yapmaya çalıştığımız bazı işlerimiz oldu. Önce bebeklerle ilgili 'Hoşgeldin bebek' projesi başlattık. Bu projeyle kız ve erkek bebeklerimize doğum anında ihtiyaç duyulabilecek ne varsa bir pakete koyup belediye ekiplerimiz tarafından ailelere teslim ettik." diye konuştu.

Göker, şu ana kadar 400'ü aşkın paketin yeni doğan hemşehrilerine ulaştırıldığını dile getirdi.

"Çocukların ilgisi üç kat arttı"

İlçedeki genç nüfus oranının yüksek olduğunu aktaran Göker, geleceğin teminatı gençlere yönelik de farklı projeler geliştirdiklerini ifade etti.

Bozova'da 10 bin 600 çocuğa kırtasiye yardımında bulunduklarını vurgulayan Göker, "Çocuklarımızın spora olan ilgilerini artırmak maksadıyla da projeler faaliyete geçirdik. Gördük ki geçen yıl 200 civarında çocuğumuz yaz okuluna devam ediyordu. Bu sayının çok düşük olduğuna kanaat getirdik, çocuklarımızın ilgisini artırabilmek için yaklaşık 526 forma bastırdık ve çocuklarımıza dağıttık. Bir önceki yıl 200 olan sayı bu yıl 871'e çıktı. Bunu da yeterli görmüyoruz bizim potansiyelimiz çok fazla inşallah tüm çocuklarımızı kapsayacak yeni projeler hayata geçireceğiz." şeklinde konuştu.

Göker, ilçede spora ilgi duyan 122 gence ise eşofmandan spor ayakkabısına ve formaya kadar ilgi duydukları branşın ihtiyacı olan her türlü malzemenin belediye tarafından karşılandığını dile getirdi.

İlçenin Atatürk Barajı gölü sahilinde yer aldığını hatırlatan Göker, bu kapsamda su sporlarını geliştirmeye yönelik farklı çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Bozova'yı kano sporuyla tanıştırdıklarını vurgulayan Göker, "Bozova sporla tanışıyor projesi hayata geçirdik ve bu kapsamda kano sporunu geliştirdik. Çok kısa süre içerisinde Türkiye üçüncülüğü aldık. Bu da yeterli değil, biz diğer spor branşlarında da çocuklarımıza destek olarak inşallah Bozova'da yarınların şampiyonlarını yetiştireceğiz." dedi.

"Kadınlar istihdam edilecek"

Kadınlara yönelik de projeleri ihmale etmediklerine değinen Göker, yaklaşık 4 ay sonra belediyenin imkanıyla yaptıkları Bozova Kadın Destek Merkezini hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Bu merkezde kadınların istihdam edileceğini aktaran Göker, "Kadınlar çalışıyor, üretim artıyor. 100 kadın kardeşimize yönelik bir proje hazırladık. Halı ve giyim alanında kadınlarımız istihdam sahibi olacak. İnşallah buralarda kazandıkları becerilerle bunları daha da ileriye taşıyacağız. İlçemizde girişimcilik kursu açtık KOSGEB ile yaptığımız ortak çalışmayla isteyen kadınımıza belge alma imkanı da sunduk." ifadelerini kullandı.

İlçe genelinde tespit edilen 722 yetim ve öksüz çocuğa da kıyafet hediye ettiklerini anlatan Göker, her çocuğun giyeceği elbiseyi kendisinin seçmesine imkan tanıdıklarını vurguladı.

İhtiyaç sahibi vatandaşa da evinde gıda paketi hizmeti sağladıklarını aktaran Göker, daha önce ilçede sadece kaymakamlık kanalıyla sosyal yardımların yapıldığını tespit ettiklerini bu yıl hem belediye hem kaymakamlık olarak 4 bin paket gıda yardımında bulunduklarını dile getirdi.

Zekeriya Göker, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaş için gıda paketlerini evlerine ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA