ÇANAKKALE

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "(Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) Yereldeki belediye ve muhtarların o koylara hiçbir çivi çakmaması kaydıyla ihalenin iptaline karar verdi. Bu bizim Gökçeada ve Bozcaada'daki vatandaşlarımızı çok büyük sevince boğdu, rahatlattı. Biz Bozcaada ve Gökçeada'nın sesine kulak verdik." dedi.

Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gökçeada ve Bozcaada'nın ayrı güzellikleri bünyelerinde barındıran çok nadide yerleşim birimleri olduğunu söyledi.

İki adada da her yaz nüfusun, kışa göre çok fazla arttığını, turistlerin büyük ilgi gösterdiğini, buralarda güzel hatıraların keyifli zamanların geçirildiğini anlatan Turan, şöyle konuştu:

"Son dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, uygun olarak 'Türkiye'nin sit alanlarını yereldeki yanlışlar yapılmasın, oranın köylüsü, muhtarı, ilçesi, belediyesi oraya yanlış betonlaşma yapmasın' diye bir karar aldı ve 'Bu tarz koyların olduğu yerlerde merkezi hükümetle ihale yapalım' dedi. Biz de bunun Gökçeada ve Bozcaada açısından Bakanlığın takdiri açısından doğru olabileceğini düşündük. Ancak gelinen noktada oranın teşkilatları, başkanları, muhtarları farklı partilerden de olsa belediye başkanları bir araya geldik bunu bir daha değerlendirdik."

"Biz Bozcaada ve Gökçeada'nın sesine kulak verdik"

Turan, bu anlamda yapılan görüşmelerde Çanakkale'nin adalarının sit alanları dışında değerlendirilmesi gerektiğini, oralara ne merkezi hükümetin ne de yerel unsurların bir çivi dahi çakmamasının daha şık olacağını kararlaştırdıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bunu Bakanlığımızla paylaştık, Bakanlığımızın ilgili müdürleri konuyu değerlendirdiler. Yereldeki belediye ve muhtarların o koylara hiçbir çivi çakmaması kaydıyla ihalenin iptaline karar verdiler. Bu bizim Gökçeada ve Bozcaada'daki vatandaşlarımızı çok büyük sevince boğdu, rahatlattı. Aslında bakanlığımızın projesinde çok büyük beton falan yoktu. Konu şezlong şemsiye ve küçük bir büfeydi. Ancak bunu da biz istemedik. Dedik ki 'şu dönemde en azından insanlarımız amatör, şezlongsuz bir ortamda denize girsinler oranın güzelliğini değerlendirsin' istedik. Biz Bozcaada ve Gökçeada'nın sesine kulak verdik. Görüşmelerimiz neticesinde Bakanlığımızın takdiriyle oradaki görüşmeleri iptal etmiş olduk."

"Kirli kampanya"

Bozcaada ve Gökçeada'da herhangi bir ihale süreci olmayacağını vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Halkımız geçen sene nasıl denize girmişse bu sene aynı şekilde denize girmeye koylardan istifade etmeye devam edecekler. Biz halkımızla beraber karar almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ancak bazı sosyal medya adreslerinde özellikle Bozcaada'da sanki büyük bir rant var, büyük bir betonlaşma varmış gibi bir kirli kampanya olmasını doğru bulmuyorum."

Muhabir: Altuğ Acer

Kaynak: AA