6 ülkeden 9 bankanın katıldığı sendikasyonun 55 Milyon USD’lik kısmını Türkiye’den bankalar üstlenirken 115 Milyon USD’lik bölümü yurtdışı bankalar tarafından karşılandı.

Boyner Grup CFO’su Türkay Tatar sendikasyonla ilgili yaptığı değerlendirmede “Son 4 ayda sonuçlandırdığımız iki sendikasyon kredisi ile toplam 260 milyon dolarlık uzun vadeli kaynak yarattık. Büyük bölümü yabancı bankaların katılımıyla gerçekleşen bu sendikasyonları, piyasaların dalgalı olduğu bu dönemde, sadece Boyner Grup açısından değil Türkiye ekonomisi ve perakende sektörü açısından da son derece olumlu buluyor ve yabancı yatırımcıların artmaya başlayan güveninin bir göstergesi olarak görüyoruz. Sağladığımız uzun vadeli kaynaklarla finansal yapımızı güçlendirerek perakende operasyonlarımızı desteklemeye, yatırımlarımıza ve Boyner Grup’u büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Boyner Grup bağlı ortaklıkları Beymen ve Aymarka Mağazacılığın birlikte borçlanıcı olduğu işlemin nihai vadesi 5 yıl, ortalama vadesi ise 3 yıl olarak gerçekleşti. Sağlanan kaynak Boyner Grup’un büyümesi için gerekli işletme sermayesi ve yeni yatırımların finansmanında kullanılacak.

Kaynak: DHA