İZMİR

İzmir'in Urla ilçesinde 19-22 Mayıs'ta düzenlenecek Barbaros Köyü Oyuk Festivali dolayısıyla köyün sokakları bostan korkuluklarıyla süslendi.

Çiftçilikle geçimlerini sağlayan köylülerin "oyuk" dediği ve atölyelerde imece usulu yaptığı 400 bostan korkuluğu, köşe başlarına, yol kenarlarına, otobüs duraklarına, elektrik direklerine asıldı.

Festival Komitesi Başkanı Demet Küçükkayalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zeytin hasadının ardından köylülerin festival için korkuluk yapmaya başladığını söyledi.

Köylülerin artık giymediği kıyafetleri belli aralıklarla topladıklarını anlatan Küçükkayalar, elbiseleri oyuk için kullandıklarını ifade etti.

Köy nüfusundan fazla korkuluk var

Oyukların görkemli olması için çaba harcadıklarını bu amaçla atölyeler kurduklarını belirten Küçükkayalar bu yıl köy nüfusunu geçecek sayıda üretim yaptıklarını kaydetti.

Küçükkayalar, "Köyümüzün nüfusu 300, yaptığımız oyuk sayısı 400. Köy nüfusunu geçen bir oyuğumuz var. Festivalimizde misafirlerimizi bu yoğun oyuk kalabalığı karşılaşacak." dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen festivale yoğun bir katılım beklediklerini kaydeden Küçükkayalar, köye yerleştirilen korkulukların yaz sonuna kadar yerlerini koruyacaklarını belirtti.

Muhabir: Yusuf Şahbaz

Kaynak: AA