İzmir'de teknisyen koca, boşanma davası devam ederken başka bir erkekle nişanlanan eşine 30 bin liralık manevi tazminat davası açtı

 
İzmir'de özel bir şirkette elektrik teknisyeni olarak çalışan Ayhan R., aralarında geçimsizlik başlayınca, 3 yıllık eşi Necla R.'ye boşanma davası açtı. Dilekçesinde eşiyle anlaşmalı boşanmak istediğini belirten koca, karşılıklı birbirlerinden hiçbir şey talep etmediklerini bildirdi. Ancak anlaşmadan vazgeçen eşi duruşmada nafaka isteyince boşanma süreci uzadı. Necla R. evlenmeden önce yönetici asistanı olarak çalıştığını ancak evlendikten sonra eşi çalışmasını istemediği için işi bıraktığını ve paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Dava sürerken Ayhan R., eşinin başka biriyle evlenmek için nişan yaptığını tespit etti. 
 
'AİLE BİRLİĞİNİ BOZDU' 
 
Mahkemeye yeni bir dilekçe veren koca, eşinin aile birliğine önem vermediğini, bekârmış gibi davrandığını belirterek, evliliği eşinin bozduğunu, bu nedenle de nafaka ödemeyi kabul etmediğini belirtti. Ayrıca Ayhan R., eşinden 30 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu. 
Vatan