Düzce'de bir suç şebekesinin adına kurduğu 3 hayali şirket aracılığıyla 400 bin lira borçlandırılan ve iki yıl cezaevinde kalan kişinin masum olduğu, tutuklu yargılandığı süre içinde adına bir bankadan kredi çekilince ortaya çıktı.

Düzce'de yaşayan Şenol Hancı (42), AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da bir çok kişi adına sahte kimlik belgesi düzenleyerek hayali şirketler kuran, bu belgelerle bankalardan kredi kartı alan ve kredi çeken şebekenin hayatını alt üst ettiğini söyledi. Bu şebekenin, yaklaşık 5 yıl önce kendi adına düzenlediği sahte kimlik belgesiyle 3 hayali şirket kurduğu, bu şirketler üzerinden krediler aldığı ve karşılıksız çekler yazdığını dile getiren Hancı, “Yaptıkları bu işlemlerle 400 bin liralık haksız kazanç elde etmişler. Hem benim hem ailemin son 5 yılı bu yüzden kabuslarla geçti. Garip bir işçiyken 3 şirketim olduğunu öğrendim” dedi. 

164 KİŞİLİK ŞEBEKE
Hancı, durumu icra dairelerinden evine gönderilen tebligatlarla fark ettiğini ve bunun üzerine savcılığa başvurduğunu belirterek, şöyle konuştu: 

“Savcılığa 'Bunu yapan kim?' diye sormak için gittiğimde müşteki iken sanık konumuna düştüm. Benim adıma kurulan hayali şirketler aracılığıyla kesilen 65 çek piyasaya sürülmüş. Çekler karşılıksız çıkınca da açılan davalar nedeniyle iki yıl cezaevinde kaldım. Dava sürecinde tutuklu yargılanırken yine benim adıma kredi çekilmesi sonucu suçsuz olduğum ispatlanmış oldu ve beraat ettim. Aralarında Düzce'den 8 kişinin de bulunduğu 164 kişilik şebeke çökertildi. 

Kimse benim düştüğüm duruma düşmesin. Sürekli hesaplarını kontrol etsin. 5 yıl içinde maddi ve manevi zarara uğradım. Cezaevinde yattığım için iş bulamıyorum. Geçici işlerde çalışıyorum. İki kez kaza geçirdim. Sürekli bu olaydan nasıl kurtulacağımı düşünürken inşaatlardan düştüm, kırılmadık yerim kalmadı.” 

Yaşadıklarını “Pardon” filmindeki olaylara benzeten Hancı, başına gelenlerin herkese ibret olmasını istedi. Cezaevindeyken, ailesinin kaldığı evden çıkarıldığını ve zor günler geçirdiklerini anlatan Hancı, “Halen kendimi toparlayamadım. Parasızlıktan Adapazarı'ndan Düzce'ye yürüyerek geldim. Devletimin bana ve aileme yardım etmesini bekliyorum. Sürekli bir işim olsun istiyorum” dedi. (AA )