Bölücü terör örgütünün sözde liderlerinden Cemil Bayık ile Murat Karayılan'ın il ve ilçelerde sürdürülen çatışmaların devamı konusunda ciddi görüş ayrılığı içinde olduğu, teröristlerin yaptıkları telsiz konuşmalarına yansıdı. İki grubun Yüksekova'daki hezimetten birbirlerini sorumlu tutması, örgütteki derin çatlağı gözler önüne seriyor.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bölücü örgüt içindeki görüş ayrılıkları artarak devam ediyor.

Yüksekova'da yapılan tüm hazırlıklara rağmen başarısız olunmasının nedeninin, Bayık ve adamlarının korkaklığı olduğu örgüt içinde tartışılıyor.

Özellikle Yüksekova'da Bayık'ın güvendiği elemanı ve sözde Yüksekova sorumlusu Yılmaz Kürdo kod adlı Yusuf Saydut'un operasyonlar sırasında kaçması, görüş ayrılıklarını büyütüyor.

Tüneller ve silah stoku telsiz konuşmalarına yansıdı

Karayılan grubunun telsiz konuşmalarında, Yüksekova'da şehir direnişi için çok büyük hazırlıklar yapıldığı, ilçenin hiçbir şehirde olmayan tünellerle ve "fare yolları" ile donatıldığı ve yoğun bir şekilde silah stoku yapıldığı anlatılıyor.

Uyuşturucu ticareti için stratejik öneme sahip ve mutlaka örgüt hakimiyetinde bulunması gerektiği belirtilen Yüksekova'da hezimet yaşandığını ifade edilen telsiz konuşmalarında, bu hezimetin tek sorumlusu olarak Yılmaz Kürdo kod adlı Yusuf Saydut ve Bayık gösteriliyor.

Karayılan grubu, kodlu telsiz görüşmelerinde, Bayık'ın adamı olan Saydut'un Yüksekova'dan kaçarak örgütü yüzüstü bıraktığı belirtiliyor.

Saydut'un şu an kaçak durumda olduğu ve yakalanarak ihanetle suçlanması gerektiği belirtilen konuşmalarda, Saydut'un aslında "devlet işbirlikçisi bir hain" olduğu dile getiriliyor.

Karayılan ve Bayık grupları arasındaki çatlağın, örgüt için derin bir bölünmenin işaretleri olduğu kaydediliyor.

Kaynak: AA