VAN - Mesut Varol

KOSGEB Van Müdürü Bilal Emre Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde 3 bin 302 işletme sahibinin kredi başvurusunun onaylandığını söyledi.

Kredisi onaylanan bin 470 işletmecinin bankalardan parasını aldığını ifade eden Yörük, bin 527 işletme sahibinin de işlemlerinin sürdüğünü, 305 işletmecinin de henüz işlem yapmadığını aktardı.

"Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak"

Yörük, sicil affıyla ilgili sıkıntıların çözüldüğünü, bankaların esnaf için kolaylık sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Esnafımızın mağdur olmaması için cumartesi ve pazar günleri de mesai yapıyoruz. Bu konuda bankalar da elini taşın altına koydu. İşlemlerin hızlandırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kente 100 milyonluk bir paranın girmesini bekliyoruz. Bunun ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ülkemizde küçük esnafa yönelik ilk defa bu kadar büyük bütçeli bir program başlatıldı. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız da bu programa çok önem veriyor. Program 28 Nisan'da sona eriyor."

"Esnafın çorbası kaynamaya başladı"

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muhittin Aydemir de 17 bin esnaf ve sanatkarın olduğu kentte, sağlanan desteklerle gelecek sıcak paranın önemli olduğunu anlattı.

Esnafın önemli kısmının kredi desteğinden yararlanacağını belirten Aydemir, "Esnaf olarak ilimizin kalkınması için hep daha fazlasını talep ediyoruz. Sağlanan bu destekle esnafın çorbası kaynamaya başladı. Destekten önemli sayıda esnafımız yararlanıyor. Esnafımızın yüzü gülüyor. Gönül isterdi ki tüm esnafımız yararlansaydı ama bu rakam da son derece önemlidir. Desteklerin sürmesini bekliyoruz." dedi.

"Esnafımız için can suyu oldu"

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı da "Ekonomik durgunluğun yaşandığı bu dönemde yapılan destekler, esnafımız için can suyu oldu. Daha önceki desteklerden sadece bir kısım esnafımız yararlanıyordu. Ama bu programa bütün iş sektörlerinden başvuru oldu. Programı çok olumlu buluyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA