Türk Hava Yolları’na teslim edilen ve 'Beştepe' adı verilen 100’üncü 737-800 uçak teslimatında konuşan Wojick, “Bölgede birçok değişiklik yaşanıyor. Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen, Türkiye’nin geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyoruz. Boeing olarak Türkiye ile omuz omuzayız. Tüm olumsuzlukların biteceğine inanıyoruz” diye konuştu.


1968’den bu yana Türkiye’ye 250 yeni yolcu uçağı teslim ettiklerine dikkat çeken Wojick, “Türk havacılık endüstrisi Boeing ile savunma sektöründe olduğu gibi 1997’den bu yana ticari uçak programlarında da önemli işler yapıyor. Ülkenizde sanayi konusunda genç, iyi vizyona sahip ve çok istekli şirketler var. O şirketlere rehber oluyoruz. Daha kaliteli imalatı, rekabetçi koşullarda yapmaları için beraber ter döküyoruz”

İstanbul’un önemli bir merkez haline geldiğine dikkat çeken Wojick, “Dünyanın bir çok noktasına buradan uçuş var. Üçüncü Havalimanı’nın devreye girmesiyle Türkiye önemli bir alt yapıya sahip olacak. Alt şirketimiz Jeppesen ile 3. Havalimanı işletmecisi İGA ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ortak bir çalışma yapıyor. Bu çalışma ile hava sahasının daha etkin ve verimli kullanılması hedefleniyor” dedi.

Kaynak: DHA