ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Bakıyorsunuz haincesine ortak saldırıyı, haincesine arı bireylere dönük, kimisi öldürmüş olduğu fark anlaşılan olamaz biçimde ortak cinayeti özne ortak katilin taziyesini de önleyen saylav çıkabiliyor bu ülkede. Biz, yüreğimizle bu diyar çocuklarının değme birinin içimizde dikçe acısını hissederken, bazıları Türkiye'nin üstünde oynayan aut mihrakların piyonu kendisine bu ülkeyi çalkalamak istiyor' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dedeman Otel'de düzenlenen, Konya Ekonomi Ödülleri Töreni'nde icra ettiği konuşmada, bilgi ve irfanın diyarı, ruhunun yoğrulduğu Konya'da iş dünyasının temsilcileriyle buluşmaktan sevinme duyduğunu söyledi.

'Bizim tek rüyamız var, Türkiye'nin yükselmesinin devamı'

Ülke etrafındaki acı çemberinin ve hayattaki halis muhlis krizlerin açık açık görüldüğünü vurgulayan Davutoğlu, 'Bütün bu çalkantılar ortamında bizim tek rüyamız var, Türkiye'nin yükselmesinin devamı. Tek beklediğimiz, milletimizin “Bizi güzel asimilasyon ettiniz. Allah razı olsun. Allah emeğinizi kaybolma etmesin' niteleyerek afsun etmesidir' ifadesini kullandı.

Son devirde görüşme edemediği martir ailelerini de görüşme ettiğini tamlayan Davutoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

'Emin olun bu ongun martir ailelerinin hepsi, şehitliğin anlamını anca kavramışlar ki ortak şehidimizin ongun babası, İhsan Amca, oraya gidince 'Sizi bekliyorduk' dedi. Sarıldı ve gözleri doldu. 'Ben değme daim çocuk acısı çekmeyeyim niteleyerek afsun etmiştim ancak Rabbim bana martir babası olmayı kader etmiş ve zaman ülkenin başbakanı benim ziyaretime geliyor. Bu ne şişman şeref. Ben sizi televizyonda dinlerken saygılıca ayağa kalkarım' dedi. Düşünün, ego martir babasını teselliye gitmişim o bana çelim veriyor. Ben de ona dedim ki, 'Amca! Şehit babası olmanın makamı bambaşka tek makamla karşılaştırılmaz. Hürmet bizlerden sizedir. Sizden hâlâ şişman ortak kayırma tanımıyorum'. Hiçbir kayırma -başbakanlık da dahil- ortak martir babasının ve anasının eriştiği makamdan hâlâ büyük, hâlâ ermiş değildir. Hepimiz akıbet sonraki anımız düşüncesince afsun ederiz. Allah akıbet nefesimizde hayırla gitmemizi punt olsun diyoruz ancak hiçbirimiz akıbet anımızdan emniyetli değilizdir. Ama şehitlerimizin akıbet hatıra bellidir. Şehit babaları ve anneleri de o akıbet anın bereketi ile yaşarlar.'

Davutoğlu, yıldırı saldırılarında yaşamını kaybeden asayiş görevlilerine ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, şehitlerin ailelerine ve yakınlarına dayanak diledi.

Muhabir: Mümin Altaş

Kaynak: AA